Bøger / faglitteratur / kogebøger

Spis mad uden kød! : sådan forvandler du traditionelle retter til lækre veganske livretter


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
272 sider: ill. i farver
Udgivet
2015
Ophav
Genre og form
kogebøger, vegetariske kogebøger, opskrifter

Beskrivelse


Om de gode grunde til at leve vegansk og om motivationen til at lave mad fra bunden, samt oplysninger om fødevareallergier og fremmede ingredienser. Indeholder en oversigt over veganske erstatninger for traditionelle ingredienser.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. apr. 2015

af

af

Louise Urban Andersen

d. 21. apr. 2015

Med denne bog kan du veganisere alle dine favoritretter. For dem, der er eller ønsker at være veganere eller andre, der ønsker en mere plantebaseret kost.

Indledningen fortæller om de gode grunde til at leve vegansk og om motivationen til at lave mad fra bunden, samt oplysninger om fødevareallergier og fremmede ingredienser. Herefter følger fem kapitler, der hver især beretter om erstatninger for én bestemt ingrediens, fx æg, gluten, kød, honning osv. I hvert af disse kapitler præsenteres i øvrigt opskrifter på klassikere, især amerikanske, der indeholder erstatningerne. Kapitel seks indeholder en oversigt over veganske erstatninger for "normale" ingredienser. Bogen indeholder desuden stikordsregister.

Bogen er indbydende på den økologiske måde med sit brune, kraftige omslag. Den lægger op til en nem overgang fra normal kost til veganerkost, og opskrifterne virker lette at gå til. Der er enkelte ingredienser, som indeværende lektør ikke har hørt om før, fx agar og agavenektar, så det vides ikke om de fås i forskellige helsekostforretninger.

Umiddelbart er der ikke mange "rene" veganer-kogebøger på det danske marked - faktisk er det kun lykkedes at finde en gammel sag fra 1983: Veganerkogebog, så der trænger nok til en opdatering på det område. I mange vegetarkogebøger findes der dog afsnit med veganermad.