Gå til indholdBøger / faglitteratur / opskrifter


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

216 sider: ill. i farver

Udgivet

2012

Ophav

Bjarne Stigsby(forfatter)

Gudrun Kragelund(redaktør)

Line Thit Klein(illustrator)

m.fl

Genre og formopskrifter, kostvejledninger
Målgruppe

til voksne

Undervisning

for diabetikere


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. okt. 2012

af

af

Alma Lind Jensen

d. 24. okt. 2012

Til alle, der vil forbedre deres helbred gennem kosten i særlig grad diabetikere (både type 1 og type 2), folk med forhøjet kolesterol, overvægt, migræne og flere andre svækkelser.

Konceptet, de 2 forfattere formidler her, kalder de KISS-kost, som står for Klinisk Insulinsænkende Kost. Som i så mange andre kostkoncepter går man også her ind og regulerer i de tre store ernæringshovedgrupper: fedt, protein og kulhydrat. Bogen er meget velstruktureret opbygget med 2 teoretiske afsnit i 1. halvdel af bogen og 2 praktiske afsnit, herunder en opskriftdel med opskrifter på alle måltidstyper. De teoretiske afsnit er formet, så man selv vælger, hvor dybt man vil gå ned i detaljen. Der er ingen tvivl om, at det faglige grundlag er i orden her, idet forfatterne er henholdsvis læge (Bjarne Stigsby) Spis dig gravid og klinisk diætist (Hanne Juul), og bogen i øvrigt har en fyldig referenceliste. Den rummer tabeller, indkøbslister, faktabokse, farveillustrationer og grafiske modeller. Jeg vil fremhæve den grafiske tilrettelæggelse, som er meget smuk efter min smag.

I sin opbygning kan den minde lidt om Verdens bedste kur, 2011, mens den i sit faglige fokus går i mere retning af Stabilt blodsukker : overskud i hverdagen : kost, tanker, bevægelse, 2012.

En fagligt meget velfunderet og samtidig flot formidlende bog til inspiration og vejledning for mennesker med forskellige symptomer, der kan henføres til ustabilt insulinniveau.Informationer og udgaver

2012

Bog

Illustratorer: Line Thit Klein, Andrea Lind-Valdan

Politiken, 1. udgave