Gå til indhold
Detaljer

Seneste udgave, dvd


Længde

1 dvd-video ca. 2 t., 14 min., ca. 2 t., 20 min.

Udgivet

2011

Sprog

Engelsk tale , synkronisering på Fransk , Undertekster på Dansk, Engelsk og andre sprog

Målgruppe

Mærkning: Tilladt for alle


Beskrivelse


Efter en hård skilsmisse hiver Liz Gilbert et år ud af kalenderen og tager på en dannelsesrejse til Italien (spis), Indien (bed) og Bali (elsk)


Anmeldelser (10)


22. mar. 2011

Filmen henvender sig til et voksent kvindeligt publikum, men kan også sagtens ses af et yngre publikum. Mændene vil nok synes den er for langtrukken, medmindre de selvfølgelig er fans af Julia Roberts.

Liz Gilbert er ikke lykkelig i sit ellers perfekte ægteskab med manden Stephen. Hun har brug for at finde sig selv og samtidig opleve verdenen. Efter en grum skilsmisse tager Liz en meget lang orlov og planlægger en dannelsesrejse til Italien (spis), Indien (bed) og Bali (elsk). Filmen er instrueret af Ryan Murphy, som også har været med til at lave manuskriptet, der bygger på en roman af Elizabeth Gilbert. Filmen er baseret på virkelige hændelser. Murphy er også manden bag tv-serien Glee. Filmen gik i biografen og var desuden en del af Biografklub Danmark. På dvd'en findes biografversionen og director's cut versionen.

Historien i filmen minder meget om Et hus i Toscana, hvor hovedpersonen Frances også tager til Italien efter en hård skilsmisse. Begge film er livsbekræftende og viser at man kan finde lykke igen.

Spis bed elsk er en meget flot film, der virkelig er en oplevelse for øjet og ikke mindst hvis man selv drømmer om at rejse ud i verdenen. Selve handlingen er desværre ikke særlig ophidsende og filmen kunne sagtens have været mindst en halv time kortere. Med andre ord er der tale om en visuel og stille film, som flest kvinder ville kunne fordøje. Den vil dog nok få sit liv på biblioteket, da bogen har ligget på bestsellerlisten i USA i over 189 uger.

Lektørudtalelse

Af

Jane Anja Ankerstjerne

Game reactor

Af

Rasmus Lund-Hansen

Nr. 116 (2011)

Berlingske tidende

Af

Iben Albinus Sabroe

d. 11. nov. 2010

Jyllands-posten

Af

Jakob Levinsen

d. 11. nov. 2010

Kristeligt dagblad

Af

Palle Schantz Lauridsen

d. 11. nov. 2010

Politiken

Af

Kim Skotte

d. 11. nov. 2010

Information

Af

Katrine Hornstrup Yde

d. 11. nov. 2010

Weekendavisen

Af

Bo Green Jensen

d. 12. nov. 2010

Børsen

Af

Morten Dürr

2010-11-11

Filmmagasinet Ekko

Af

Sarah Holm Johansen

Nr. 51 (2010)


Informationer og udgaver

Dvd

2011

Blu-ray

2011