Gå til indholdSpionfabrikken : Danmarks hemmelige overvågningsindustri


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

100 sider

Udgivet

2014

Originaludgave

2014


Beskrivelse


Tager udgangspunkt i et radiomiljø i Grenå i 1950'erne, som bliver til Spectronic Danmark og sælger overvågningsudstyr. Fokus er at fortælle historien om et stykke skjult erhvervshistorie, og samtidig give et indspark til og nuancere den principielle og etiske debat om overvågningssamfundet


Anmeldelser (1)


9. jul. 2014

Henvender sig til læsere som interesserer sig for den aktuelle og vigtige debat om overvågningsindustrien.

Journalistisk dokumentar om dansk erhvervshistorik, som de fleste, med mig, sikkert ikke kender i forvejen. Som en af direktørerne i bogen siger: "Du ser aldrig reklame for vores produkter i blade eller på tv. Vi er nærmest usynlige." Det drejer sig om en milliardstor omsætning i Danmark af overvågningsudstyr. Omdrejningspunkt for al den aktivitet udi "skæg og blå briller" er virksomheden Spectronic Danmark A/S. Som forfatteren og journalisten Kristian Hansen, der bl.a. også har skrevet Fupfabrikken : i hælene på Stein Bagger og bedragere på første klasse, skriver i sit forord: "Spectronic er centralt placeret i industrien, der i disse år er kommet i fokus. Flere landes efterretningstjenesters systematiske overvågning af civilbefolkninger er blevet afsløret af den tidligere efterretningsmand Edward Snowdon." Bogens fokus er ikke at afsløre "urent trav" i Spectronic eller for den sags skyld "blåstemple" overvågningsindustrien, men at fortælle historien om et stykke skjult erhvervshistorie, og samtidig give et indspark til og nuancere den principielle og etiske debat om overvågningssamfundet.

2. udg., hvor 1. udg. kun er kommet som e-bog. Om overvågningssamfund fx De overvågede : debatbog om privacy og løsningsmodeller eller Big Brother 2.0 : Danmark som overvågningssamfund af Peter Lauritsen.

Spændende bog om dansk spion-industri. Læsere på mange biblioteker.

Lektørudtalelse

Af

Carsten Güllich-Nørby


Informationer og udgaver

Bog

2014

Ebog

2014