Bøger / faglitteratur / biografier

Spionen og forræderen


Detaljer

...


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Indhold

Første del (KGB ; Onkel Gormssøn ; SUNBEAM ; Grønt blæk og mikrofilm ; En plasticpose og en Mars-bar ; Agent BOOT) ; Anden del (Det sikre hus ; Operation RJaN ; Koba ; Hr. Collins og fru Thatcher ; Russisk roulette) ; Tredje del (Katten og musen ; Dry-cleaner ; Fredag den 19. juli ; Finlandia) ; Epilog (Pas til PIMLICO)


Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. maj 2020

af

af

Martin Minka Jensen

d. 4. maj 2020

Beretning om den russiske dobbeltagent Oleg Gordijevskij, der blev den højst rangerende KGB-agent, som hoppede af til vesten. For koldkrigsinteresserede.

Nonfiktion om et stykke koldkrigshistorie. Den russiske KGB-agent Oleg Gordijevskij bliver udstationeret ved dem sovjetiske ambassade i København. Han er vokset op i en familie, der var en del af den sovjetiske efterretningstjenestes historie. På alle måder en loyal forsvarer for det sovjetiske samfund og klar til at kæmpe mod den vestlige side i Den Kolde Krig. Mødet med det danske samfund, de mange kulturelle muligheder og den høje grad af frihed, rokker dog ved den ellers loyale KGB-agent. Det ideologiske skred hos Gordijevskij kulminerer i, at han bliver dobbeltagent for britiske MI6. Gennem mere end et årti videregiver han vigtige russiske efterretninger til MI6, efterretninger der bidrager til at afværge eskalering af den kolde krig.

Interessant og spændende beretning. Emnet er ofte portrætteret gennem film, krimi- og spændingsromaner. Den Kolde Krig er en meget vigtig del af historien, der rummer mange aspekter og delelementer, hvoraf spionage og efterretningstjenester er en stor del. Beretningen giver læseren et indblik i en underverden og et politisk og sikkerhedsmæssigt magtspil. Sproget bidrager til at gøre dette værk spændende, da det til tider næsten minder om en spændingsroman.

Andre bøger om koldkrigsspionage er fx KGB i DanmarkStay Behind og Stay BehindAndre bøger om koldkrigsspionage er fx KGB i Danmark og .


litteratursiden.dk

d. 28. juli 2020

af

af

Per Eilif Månson

d. 28. juli 2020

Sindssygt spændende historie om en spion, der handlede ud fra idealistiske motiver og fik en afgørende finger med i verdenshistorien, er på niveau med de bedste agentromaner. KGB-officeren Oleg Gordij...


Jyllands-posten

d. 30. aug. 2020

af

af

Flemming Østergaard (f. 1948)

d. 30. aug. 2020


Politiken

d. 26. maj 2020

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 26. maj 2020


Berlingske tidende

d. 21. maj 2020

af

af

Peter Nedergaard

d. 21. maj 2020


Kristeligt dagblad

d. 18. juli 2020

af

af

Kristian Østergaard (f. 1966)

d. 18. juli 2020