Gå til indholdSpilleregler i klassen : læringsledelse i teori og praksis


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

131 sider: ill.

Udgivet

2010

Originaludgave

2010


Beskrivelse


Ud fra konkrete eksempler diskuteres hvad god læringsledelse er, og der gives bud på, hvordan man i praksis kan arbejde mere professionelt med styring af undervisningen


Anmeldelser (4)


3. aug. 2010

Denne bog om læringsledelse i teori og praksis henvender sig til skoleledere, lærere, lærerstuderende og andre med interesse i emnet. Det er en forskningsbaseret og velbegrundet udgivelse, som både sætter tanker i gang hos læseren og giver gode redskaber til at reflektere over samt til at udvikle egen læringsledelse.

Bogen er blevet til på baggrund af forskningsprojektet Dansk Skolekultur, som tydeligt viste, at funktionelle spilleregler for klassen har en markant indflydelse på elevernes faglige udbytte af undervisningen. Bogen indledes med en gennemgang og analyse af praksiseksempler fra undervisningssituationer. Dernæst præsenteres de forskningsresultater, som undersøgelsen har givet. Hvorefter disse forskningsresultater bruges til at definere, hvordan man laver god læringsledelse i praksis.

Der er meget fokus på klasse- og læringsledelse i skolekulturen både politisk og pædagogisk. Der er derfor også udgivet mange gode bøger om emnet. Eksempelvis Læreren som leder, 2010, Lederstil i klasseværelset, 2009 og Den autentiske lærer, 2004.

Meget interessant bog om læringsledelse og et godt indspark i den pædagogiske skoledebat. Lærere kan have stor glæde af at tænke forfatterens tanker ind i egen undervisningspraksis, samtidig med at lærerstuderende kan anvende bogen som en grundbog i læringsledelse.

Lektørudtalelse

Af

Henrik Munch Jørgensen

Folkeskolen

Af

Birgitte Maria Smidt

Årg. 127, nr. 18 (2010)

Danske kommuner

Af

Arne Sloth Kristoffersen

Årg. 41, nr. 32 (2010)

Dansk pædagogisk tidsskrift

Af

Bodil Christensen

2011, nr. 1


Informationer og udgaver

Ebog

2013

Ebog

2010

Bog

2010