Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Spejlmanden : kriminalroman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

525 sider

Udgivet

2022

Ophav

Lars Kepler(forfatter)

Kamilla Jørgensen(oversætter)
Genre og formroman, krimi, politiromaner, romaner
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Uhyggeligt spændende krimi om en række unge piger, der bliver kidnappet af en psykopat og holdt indespærret i årevis. For læsere af fascinerende og voldsomme krimier, der ødelægger nattesøvnen, fordi man hele tiden må læse videre


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. okt. 2020

af

af

Lone Krøgh

d. 12. okt. 2020

Uhyggeligt spændende krimi om en række unge piger, der bliver kidnappet af en psykopat og holdt indespærret i årevis. For læsere af fascinerende og voldsomme krimier, der ødelægger nattesøvnen, fordi man hele tiden må læse videre.

Den melankolske finsk-svenske kriminalkommissær Joona Linna leder efter en forsvundet ung pige og kommer på sporet af ondskab i reneste form, hvor en mand indfanger unge piger og mishandler og udnytter dem på det grusomste. Historien fortælles i krydsklip mellem Joona, de forsvundne piger og deres familier og glimt fra den koncentrationslejrlignende fangelejr, hvor manden og hans mor på sadistisk vis spreder skræk og rædsel blandt pigerne. Med livet som indsats og hypnose af et vidne i Stockholm forsøger Joona at indkredse manden og redde pigernes liv og førlighed, mens tid er.

Rædselsvækkende og effektiv krimi, som hårdhudede læsere på grund af den suggestive skrivestil og den næsten filmiske kompostion med mange cliffhangers næsten ikke kan lægge fra sig. Her er psykopater, karakterafvigere og ondskab, så det gør noget, og et djævelsk og uventet plot. Forfatterparret bag Lars Kepler-pseudonymet er fermt velskrivende og holder læseren i et jerngreb hele vejen. En flot krimi.

Lars Kepler har skabt sit eget udspekulerede og grusomme univers, men noget af grusomheden kan genfindes hos fx Stieg Larsson og Thomas Enger.


litteratursiden.dk

d. 4. nov. 2020

af

af

Pia Bechmann

d. 4. nov. 2020

Det her er adrenalinsuset, du ikke vil hjem fra! Endnu et nervepirrende krimi-gys med Joona Linna. En ung pige forsvinder, og i den hæsblæsende efterforskning kommer kriminalkommisær Joona Linna på s...


Litteratursiden.dk [online]

d. 4. nov. 2020

af

af

Pia Bechmann

d. 4. nov. 2020


Politiken

d. 21. nov. 2020

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 21. nov. 2020Informationer og udgaver

2022

Bog

Lars Kepler

Gyldendal, 2. udgave

2020

Bog

Lars Kepler

Gyldendals Bogklubber, 1. bogklubudgave

2020

Bog

Lars Kepler

Gyldendal, 1. udgave

2020

Ebog

Lars Kepler

Gyldendal, 1. e-bogsudgave

2021

Lydbog (net)

indlæser: Thomas Mørk

Nota

2020

Lydbog (net)

Lars Kepler

Gyldendal

2021

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Thomas Mørk

Gyldendal

2021

Punktskrift

Lars Kepler

Nota