Gå til indholdSpejlet : Bille Augusts film


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

202 sider

Udgivet

2008

Originaludgave

2008


Beskrivelse


Gennem fortolkninger af Bille Augusts (f. 1948) film forsøger forfatteren at trænge ind i de følelser, som ligger til grund for filmenes bærende temaer om tilgivelse og forsoning


Anmeldelser (6)


17. apr. 2008

Bogen henvender sig til dem, der er interesserede i Bille Augusts film.

Bogen er skrevet af Henrik Wivel der til daglig er kulturredaktør på Weekendavisen. Wivel har flere udgivelser bag sig, senest Det jordiske paradis - med H.C. Andersen på rejse i Portugal fra 2006. Spejlet indeholder indgående analyser og fortolkninger af Bille Augusts spillefilm. Filmene der analyseres sættes i relation til både litteratur, andre film, instruktører og skoler inden for filmens verden. Der er også fokus på hvad det er, der gør, at man kan skelne Bille Augusts film fra andres. Filmene behandles kronologisk i blokke af op til 3 film. Spejlet vil også være interessant til opgaver der fx behandler hvordan bøger omsættes til film, fra gymnasialt niveau og opefter. Bogen indeholder en filmografi og enkelte billeder.

Om samme emne findes: Niels Frid-Nielsens Bille August : et portræt af en mand og hans film fra 2004, Helle Retbøll Carls En forførers bekendelser fra 2000 og Anne Wolden-Ræthinges Bille August fortæller om sit liv og sine film fra 1993.

En meget grundig og dybdegående bog om Bille Augusts film. Bogen henvender sig dog mest til dem med en stor interesse i Bille Augusts film.

Lektørudtalelse

Af

Allan Thomsen Volhøj

Politiken

Af

Bo Tao Michäelis

d. 6. maj. 2008

Berlingske tidende

Af

Ebbe Iversen

d. 6. maj. 2008

Weekendavisen

Af

Mogens Rukov

d. 9. maj. 2008

Information

Af

Christian Monggaard

d. 8. maj. 2008

Jyllands-posten

Af

Johs. H. Christensen

d. 6. maj. 2008


Informationer og udgaver

Bog

2008