Bøger / skønlitteratur / digte

Speer 2


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
94 sider
Udgivet
2011
Ophav
Genre og form
digte, erindringer, biografiske digte
Originaludgave
2011

Beskrivelse


Moderne kortprosatekster, der kredser om forfatterens erindringer, iagtagelser og erkendelser blandet med beskrivelser af både fiktive og historiske personligheder.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. nov. 2011

af

af

Conni Boll Christensen

d. 21. nov. 2011

Henvender sig til nysgerrige læsere af eksperimenterende og moderne dansk kortprosa.

Forfatteren, som også er historiker og journalist, er født på Lolland i 1963 og har tidligere udgivet bl.a. en børnebog i 2009 Lines store dag, faghistoriske artikler, kortprosa og digte i forskellige litterære tidsskrifter, fx. Hvedekorn og Øverste Kirurgiske. Denne gang udkommer han på det århusianske forlag Armé, som har til formål at fremme den smalle litteratur. Speer 2 indeholder omkring 70 meget forskellige tekster af varierende længde, fra en enkelt linje fx "Teknologien er en afkortet sætning" og til mere umiddelbart forståelige tekster om kendte personer, både fiktive som Dirty Harry og Lucky Luke og historisk inspirerede som Valdemar Sejr, Tycho Brahe og Speer. Titel-teksten handler om en mand, der har fået en lang fængselsstraf. Han tæller sine skridt og forestiller sig via rejsebøger fra biblioteket, at skridtene fører ham til forskellige steder i verden. Specielt de kortere tekster er forståelsesmæssigt en udfordring for læseren, der ikke kan hente hjælp på hverken bagside eller flapper, der er blanke.

I 2011 er der udkommet en del samlinger af nye kortprosatekster, senest af Peder Frederik Jensen, Louise Juhl Dalsgaard og Stig Colbjørn Nielsen.

Udfordrende samling af moderne kortprosa, der henvender sig til en begrænset målgruppe.