Gå til indholdBøger / faglitteratur

Speed of trust : den afgørende forskel


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

407 sider

Udgivet

2012

Ophav

Stephen M. R. Covey(forfatter, (hovedansvarlig))

Martin Skovhus(oversætter)
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Om tillid som drivkraft og nøglebegreb for virksomheder, organisationer og personlige forhold og om, hvordan tillid kan skabes, og mistillid kan vendes til tillid


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. jul. 2012

af

af

Alma Lind Jensen

d. 10. jul. 2012

Målgruppen vil være virksomhedsledere, men både qua bogens brede fokus og forfatterens efternavn vil bogen nok nå længere ud end som så.

Faderen (Stephen R. Covey - ham med Syv gode vaner, 1992) giver sønnens bog gode ord med på vejen i forordet. Sønnen har overtaget faderens virksomhed og skabt flotte resultater ved at sætte fokus på begrebet tillid. Ifølge Stephen M.R. Covey er tillid det absolutte nøgleord, som skaber virksomhedernes fremdrift. (Og her kan jeg ikke lade være at tænke på K.E. Løgstrup, som også regner tillid som en af "de suveræne livsytringer", som er universelle). Det modsatte er mistillid, som kan være en stopklods for virksomhedens udvikling. Stephen har oplevet mistillid og sat sig for at vende den til tillid, hvilket faktisk lader sig gøre. Han fortæller i bogen hvordan plus en masse andet, for den er som mange (udmærkede) amerikanske bøger meget snakkende og fuld af historier til underbygning af påstandene, hvilket også gør bogen til en flydende, medrivende fornøjelse at læse.

Det er selvfølgelig nærliggende at sammenligne bogen med faderens mange bøger - senest Min indre leder, 2011 samt andre ledelsesfilosofiske bøger med et humanistisk udgangspunkt fx Fællesskab og retfærdighed, 2003.

Det er meget basalt og særdeles relevant i både virksomheds- og mellemmenneskelige sammenhæng, forfatteren her er inde på. Om han succesmæssigt kan følge i faderens fodspor også på bogområdet må tiden vise. Den bør have sin chance i danske biblioteker.


Jyllands-posten

d. 20. aug. 2012

af

af

Dennis Nørmark

d. 20. aug. 2012Informationer og udgaver

2012

Bog

Stephen M. R. Covey

Klim

2016

Ebog

Stephen M. R. Covey

Klim, 1. elektroniske udgave