Gå til indholdSpecialoperationer


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

511 sider

Udgivet

2017

Originaludgave

2017


Beskrivelse


Specialoperationer med ukonventionelle midler beskrives fra oldtiden til i dag


Anmeldelser (8)


28. aug. 2017

Specialoperationer med ukonventionelle mídler er beskrevet fra oldtiden til i dag for dig, der er bidt af militærteknik.

Oberst Lars Møller har skrevet flere bøger, bl.a. Operation bøllebank


Snigskytter


og Snigskytter. Han har i denne bog sat sig for at gennemgå specialoperationer i både historien og i nutiden. Han går tilbage til oldtiden, hvor fx Den trojanske hest og Gideons bibelske kamp mod midianiterne ses som specialoperationer. Han gennemgår kendte specialstyrker gennem tiderne som fx de japanske ninjaer. Efter 2. verdenskrig ser han på de største landes specialstyrker og det danske frømandskorps og jægerkorps. Derudover gennemgår han historiske specialoperationer op til jagten på Osama Bin Laden og andre nutidige aktioner. Undervejs opsøger han enkeltpersoner, der har været med til at udvikle læren om de specielle kampformer som fx Lawrence of Arabia. Der afsluttes med omfattende bibliografi og noteapparatOberst Lars Møller har skrevet flere bøger, bl.a. Operation bøllebank og . Han har i denne bog sat sig for at gennemgå specialoperationer i både historien og i nutiden. Han går tilbage til oldtiden, hvor fx Den trojanske hest og Gideons bibelske kamp mod midianiterne ses som specialoperationer. Han gennemgår kendte specialstyrker gennem tiderne som fx de japanske ninjaer. Efter 2. verdenskrig ser han på de største landes specialstyrker og det danske frømandskorps og jægerkorps. Derudover gennemgår han historiske specialoperationer op til jagten på Osama Bin Laden og andre nutidige aktioner. Undervejs opsøger han enkeltpersoner, der har været med til at udvikle læren om de specielle kampformer som fx Lawrence of Arabia. Der afsluttes med omfattende bibliografi og noteapparatOberst Lars Møller har skrevet flere bøger, bl.a. Operation bøllebank og Snigskytter. Han har i denne bog sat sig for at gennemgå specialoperationer i både historien og i nutiden. Han går tilbage til oldtiden, hvor fx Den trojanske hest og Gideons bibelske kamp mod midianiterne ses som specialoperationer. Han gennemgår kendte specialstyrker gennem tiderne som fx de japanske ninjaer. Efter 2. verdenskrig ser han på de største landes specialstyrker og det danske frømandskorps og jægerkorps. Derudover gennemgår han historiske specialoperationer op til jagten på Osama Bin Laden og andre nutidige aktioner. Undervejs opsøger han enkeltpersoner, der har været med til at udvikle læren om de specielle kampformer som fx Lawrence of Arabia. Der afsluttes med omfattende bibliografi og noteapparat.

Det er en vældig grundig bog, der i sin bestræbelser på at få så meget som muligt med desværre har en tendens til at blive opremsende. Alligevel er den et dansk hovedværk på området.

De fleste af de enkelte korps er beskrevet i selvstændige monografier som danske Jægerkorpset


Frømandskorpset


og FrømandskorpsetDe fleste af de enkelte korps er beskrevet i selvstændige monografier som danske Jægerkorpset og De fleste af de enkelte korps er beskrevet i selvstændige monografier som danske Jægerkorpset og Frømandskorpset.

Lektørudtalelse

Af

Per Månson

Jyllands-posten

Af

Flemming Øsergaard

d. 23. okt. 2017

Berlingske tidende

Af

Christian Brøndum

d. 14. sep. 2017

Politiken

Af

Bo Maltesen

d. 4. nov. 2017

Weekendavisen

Af

Anne Knudsen

d. 15. sep. 2017

Information

Af

Charlotte Aagaard

d. 25. sep. 2017

Krigsvidenskab.dk [online]

Af

Lars H. Ehrensvärd Jensen

2018-02-09

Krigshistorisk tidsskrift

Af

J. E. Andersen (f. 1955-09-26)

Årg. 54, nr. 1 (2018)


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2018

Lydbog (cd-mp3)

2018

Bog

2017

Ebog

2017