Gå til indholdSov som de døde : thriller


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

255 sider

Udgivet

2009

genre/form

roman,

spændingOriginaludgave

2009


Beskrivelse


I Sydstaterne bliver en række mennesker dræbt på bestialsk vis, og inden døden bliver de indespærret, mishandlet og udsat for perverse eksperimenter. Den unge enke Máire kommer på sporet af ugerningerne, og med livet på spil sætter hun sig for at finde ud af, hvad der er sket


Anmeldelser (2)


29. sep. 2009

Dansk thriller som henvender sig til King- og Koontz-segmentet. Flot forside, men indholdet skuffer.

Den thrilleragtige gyser indledes med fundet af et levende begravet barn i Georgia i 1982, og derefter følger et kapitel fra South Carolina i 1998, hvor to unge kvinder bliver skændet og slået ihjel. Man fornemmer, at det er et par drenge, som står bag det første mord, og at de, i takt med at de bliver ældre, griber til stedse mere voldsomme metoder. Herefter udpensles flere ubehagelige mord, hvor ofrene inden døden bliver tortureret, indespærret og udsat for forskellige perverse eksperimenter. Den unge enke Máire får tilfældigvis et glimt af et af ofrene, og med livet som indsats forsøger hun at finde gerningsmændene. Hvad der ikke lykkes for politiet, lykkes for Máire, og er Máire uskyldig og ren af hjertet, er gerningsmanden eller -mændene tilsvarende psykopatiske, bestialske og brutale. De sort-hvide personskildringer overbeviser ikke, og selv om ugerningerne bliver beskrevet i blodige deltaljer, bliver man som læser aldrig rigtig foruroliget eller optaget af læsningen.

Danske Annika von Holdt har udgivet krimien Hjemsøgt i 2001 og gyseren Nattetimen i 2002.

Dansk thrilleragtig gyser om en bestialsk seriemorder eller to i Sydstaterne. Trods de mange mord og det hæsblæsende tempo, bliver bogen aldrig for alvor spændende eller uhyggelig.

Lektørudtalelse

Af

Lone Krøgh

Weekendavisen

Af

Leonora Christina Skov

2009-12-23


Informationer og udgaver

Bog

2009

Ebog

2009