Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Sort sommer


Beskrivelse


Jonas, en trøstespisende teenager, tilbringer en måned på sommerlejren Ungdomsinitiativet. Kurset hedder Nye begyndelser og henvender sig til børn og unge med lort i baglandet. Lederne udvælger hver søndag aften 4 fra gruppen, de finder særligt egnede til at komme videre. Præmien er en tur til Sunny Beach, siger de.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. dec. 2008

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 2. dec. 2008

Sort sommer der hører til serien Frit for fantasi egner sig i høj grad til litteraturundervisning og fælleslæsning. Henvender sig til skolens ældste elever fra 13 år.

Jonas, en trøstespisende teenager, tilbringer en måned på sommerlejren "Ungdomsinitiativet". Kurset hedder "Nye begyndelser" og henvender sig til børn og unge "med lort i baglandet". Kursets formål er at afrette unge og derved gøre samfundet bedre. Vi følger Jonas, der bliver placeret på 1. holdet. Det er en episk fortløbende fortælling fra ankomst den 1. til afgang 28. juli. Den alvidende fortæller beskriver medlemmerne, som læserne kommer til at holde af og formodentlig genkender fra egen hverdag. Fra at være en tyk, ensom og isoleret dreng udvikler Jonas sin personlighed ved sammen med gruppen at udspionere ledelsen. Lederne af lejren Hannah og Eberhart, henholdsvis psykoterapeut og tidligere fængselsbetjent udvælger hver søndag aften 4 fra gruppen, de finder særligt egnede til at komme videre. Alle pakker derfor deres kuffert hver søndag inden aftenens møde. Præmien er en tur til Sunny Beach, siger de! På omslaget en sort nøgle i kæde, som de udvalgte får om halsen.

Jeg tænker uvilkårligt på Jane Tellers bog Intet, hvor betydningsfulde ting i livet er til vurdering.

Spændende og tankevækkende læsning. Bogen fanger læseren. Den har en stigende spændingskurve såvel i gysergenren som på det mere følelsesmæssige og sociale plan. Der er nok at tage fat på!.


Jyllands-posten

d. 28. jan. 2009

af

af

Karen Lise Søndergaard

d. 28. jan. 2009


Børn & bøger

Årg. 62, nr. 3 (2009)

af

af

Kirsten Aggerholm

Årg. 62, nr. 3 (2009)