Gå til indholdSort sommer


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

383 sider

Udgivet

2021

genre/form

roman,

krimi,

romanerOriginaludgave

2021


Beskrivelse


Hvordan kan en beviseligt dræbt kvinde genopstå fra de døde? Kan DNA-prøver virkelig fejle? Kriminalbetjent Washington Poe bliver truet på sin faglige stolthed, og nogen vil bruge denne sag til at få ham ned med nakken. Engelsk kvalitetskrimi for de fleste krimilæsere


Anmeldelser (1)


8. apr. 2021

Hvordan kan en beviseligt dræbt kvinde genopstå fra de døde? Kan DNA-prøver virkelig fejle? Kriminalbetjent Washington Poe bliver truet på sin faglige stolthed, og nogen vil bruge denne sag til at få ham ned med nakken. Engelsk kvalitetskrimi for de fleste krimilæsere.

Poe er en enspænder og ikke på god fod med sin chef. En afsluttet sag fra Cumbria i det nordvestlige England bliver aktuel igen, da en stjernekok, der er blevet dømt for at have dræbt sin datter, bliver løsladt, samtidig med at datteren dukker op og forsvinder igen. Kokken påberåber sig justitsmord og hævder, at Poe har noget med datterens forsvinden at gøre. Poe allierer sig med en kollega, den skarpe og socialt inkompetente Tilly Bradshaw, og de kæmper med at finde ud af, hvad kokken er ude på, og med at holde sig under deres inkompetente chefs radar. Prisbelønnet anden del i serien om Washington Poe, første del, Brændofre


, udkom på dansk i 2020Poe er en enspænder og ikke på god fod med sin chef. En afsluttet sag fra Cumbria i det nordvestlige England bliver aktuel igen, da en stjernekok, der er blevet dømt for at have dræbt sin datter, bliver løsladt, samtidig med at datteren dukker op og forsvinder igen. Kokken påberåber sig justitsmord og hævder, at Poe har noget med datterens forsvinden at gøre. Poe allierer sig med en kollega, den skarpe og socialt inkompetente Tilly Bradshaw, og de kæmper med at finde ud af, hvad kokken er ude på, og med at holde sig under deres inkompetente chefs radar. Prisbelønnet anden del i serien om Washington Poe, første del, Brændofre, udkom på dansk i 2020.

Meget vellykket krimi, der vil tilfredsstille selv den mest kræsne læser. Plottet er udspekuleret, stemningen fortættet og humoren tør. Den gnavne Poe og den specielle Tilly er et overbevisende bekendtskab, og det regnvåde og øde Cumbria bliver beskrevet, så man næsten er der selv. Mange flere bind i serie skal være så velkomne.

Noget af den samme intense stemning og lokalkolorit kan findes i krimier af så forskellige forfattere som fx Robert Galbraith, Louise Penny og Ian Rankin.

Lektørudtalelse

Af

Lone Krøgh


Informationer og udgaver

Bog

2021

Lydbog (cd-mp3)

2021

Lydbog (net)

2021

Ebog

2021