Bøger / faglitteratur / erindringer

Sorg, mit barn : om at miste et ufødt barn


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
185 sider
Udgivet
2019
Genre og form
erindringer
Målgruppe
for efterladte

Beskrivelse


En autentisk fortælling om at miste sit ufødte barn, og om den sorg og smerte der følger efter.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. mar. 2019

af

af

Hamide Kara

d. 21. mar. 2019

En autentisk fortælling om at miste sit ufødte barn og livet efter. Henvender sig til læsere i samme situation, pårørende og fagprofessionelle.

Forfatter Lisa Meisner Kofoed skriver om sorgen ved at miste sit barn. Over kapitler som "scanning", "fødslen", "afsked", "eksistens", "beslutningen" mf.l. fortæller forfatteren om datteren Smilla som aldrig så verden. Smilla var et ønskebarn som forfatteren fødte, efter at misdannelsesscanningen midt i graviditeten viste at barnet var syg. "Min stemme stiger en oktav for hvert spørgsmål, og stilheden efter hver sætning er sønderrivende.(..) Den lukkede skærm. Vores beslutning. Min underskrift. Og Smilla i maven. Lidt endnu." Bogens indhold veksler mellem forfatterens egne personlige oplevelser før, under og efter tabet og interviews med forskellige fagpersoner som overlæge Lene Sperling, klinisk psykolog Masja Dessau, filosof Jacob Birkler, jordemoder Mia Wulff m.fl. Bogen indeholder citater for hvert kapitel og afsluttes med efterord.

Velskrevet, personlig og hudløs ærlig fortælling om forfatterens tab, smerte og sorg. Inddragelsen af de forskellige eksperters refleksioner og viden gør bogen stærkere og bidrager til en forståelse af den svære og triste situation det er, at miste sit barn. Bogen er velegnet til forældre som har været nødt til at vælge mellem liv og død.

En bog hvor der også veksles mellem den personlige fortælling og ekspertviden om livet efter tabet af et barn er: Døden - en overlevelsesguide.


Sygeplejersken

Årg. 119, nr. 8 (2019)

af

af

Hanne Lindhardt (sundhedsplejerske)

Årg. 119, nr. 8 (2019)