Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Sommeren med Ellen : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

312 sider

Udgivet

2017

Ophav

Agnete Friis(forfatter)
Genre og formroman, spænding
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2017


Beskrivelse


Jakob får et opkald fra en gammel bekendt fra en fjern fortid. Det får ham til at rejse tilbage til Østjylland hvor han voksede op. Samtidig klippes der tilbage til sommeren 1978, hvor den unge Jakob oplever en vild sommer - grunden til at han nu kommer tilbage


Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. maj. 2017

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 22. maj. 2017

En midaldrende mand rejser fra København til Østjylland. Samtidig klippes der tilbage til sommeren 1978 hvor der skete noget skæbnesvangert i sommervarmen. Genrehybrid mellem hverdagsrealisme og spænding som både kan læses af drama- og krimilæsere.

Jakob er en midaldrende mand, der er ved at gå igennem en skilsmisse. En person fra fortiden ringer til ham og beder om hjælp. Derfor tager han fra København mod Østjylland, hvor han skal forsøge at finde kvinden Ellen. Samtidig, i romanens andet handlingsspor, klippes der tilbage til sommeren 1978 hvor den unge Jakob oplever en vild sommer i Østjylland. "Sommeren med Ellen" blander genreelementer fra hverdagsrealisme, coming of age-fortællingen og krimien.

Agnete Friis skaber en medrivende og meget underholdende fortælling fyldt med gode beskrivelser og spændende karakterer. Men det mest imponerende er måden hvorpå Friis bruger krimigenren på en anderledes og forfriskende måde, da bogen på ingen måder starter som en "normal" krimi. Springene i tiden fungerer fint, sproget er lækkert og gør at man får lov til at komme ind under huden på Jakob, mens sommervarmen og Østjylland nærmest glider ud gennem siderne, så man både kan fornemme lugte, lyde og følelser fra Jakobs barndom.

Friis' egen BlitzBlodets susen


Blitz


leger også med krimiformen og Billinghams Blodets susen blander også hverdagsrealisme og spænding Friis' egen Blitz leger også med krimiformen og Billinghams blander også hverdagsrealisme og spænding BlitzFriis' egen leger også med krimiformen og Billinghams Blodets susen blander også hverdagsrealisme og spænding .


litteratursiden.dk

d. 29. aug. 2017

af

af

Marion Tirsgaard

d. 29. aug. 2017

Den velsmurte og overraskende roman skildrer en midaldrende mands opgør med fortiden i et vellykket miks af krimi og socialrealisme. Jakob står midt i en skilsmisse, da han bliver ringet op af sin far...


Litteratursiden.dk [online]

d. 29. aug. 2017

af

af

Marion Tirsgaard

d. 29. aug. 2017


Jyllands-posten

d. 4. jun. 2017

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 4. jun. 2017


Politiken

d. 4. nov. 2017

af

af

Sophie Engberg Sonne

d. 4. nov. 2017


Kristeligt dagblad

d. 9. jun. 2017

af

af

Lars Handesten

d. 9. jun. 2017


Weekendavisen

d. 14. jul. 2017

af

af

Klaus Rothstein

d. 14. jul. 2017Informationer og udgaver

2017

Bog

Agnete Friis

People'sPress, 1. udgave

2017

Ebog

Agnete Friis

People'sPress, 1. udgave

2018

Lydbog (net)

indlæser: Claus Vedel

People's Press

2018

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Claus Vedel

People's Press