Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Sommer med familien : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

155 sider

Udgivet

2015

Genre og formroman
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


I en vekslen mellem et nutidsspor og flashbacks afslører en ung mand drypvis sin families hemmeligheder og sin egen rolle heri, mens tragedien hele tiden ulmer lige under overfladen


Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. maj. 2015

af

af

Thomas Ry Andersen

d. 4. maj. 2015

Sofistikeret, stilsikker og urovækkende fransk roman, der med tragedien konstant ulmende lige under overfladen gradvist afslører en families hemmeligheder. Til læsere af fransk samtidslitteratur.

Romanen fortælles af den unge Philippe, hvis søster Claire ved begyndelsen af romanen lige er død. I ét spor beretter Philippe, henvendt til deres yngre søster, Marie, hvad der er sket op til Claires død. Han beretter bl.a. om sit arbejde, forholdet til moderen, til Claire og deres bror Paul. I et andet fortællespor er Philippe på vej i bil fra det nordlige Frankrig mod den spanske grænse, med sig har han en pistol. Arnaud Delrue (f.1981) debuterer med denne roman.

Det er en yderst vellykket roman, hvor læseren fra start til slut befinder sig i en typisk fransk litterær atmosfære. Romanen bæres især af fortællerens kølige og distancerede blik på sin omverden og spørgsmålet om hans forhold til den afdøde søster. På glimrende vis veksles der mellem fortællesporene, og gradvist går den rette sammenhæng op for læseren. Det er stærk læsning.

Fortællerens nøgterne stil vækker mindelser om Den fremmede (Ved Hans Peter Lund)En sæson


Fugleliv


af Camus. Forlaget Etcetera oversætter og udgiver fransk samtidslitteratur af høj kvalitet, fx Sylvie Bocquis lille perle af en roman, En sæson og Fugleliv af OvaldéFortællerens nøgterne stil vækker mindelser om Den fremmede (Ved Hans Peter Lund) af Camus. Forlaget Etcetera oversætter og udgiver fransk samtidslitteratur af høj kvalitet, fx Sylvie Bocquis lille perle af en roman, og Fugleliv af OvaldéFortællerens nøgterne stil vækker mindelser om Den fremmede (Ved Hans Peter Lund) af Camus. Forlaget Etcetera oversætter og udgiver fransk samtidslitteratur af høj kvalitet, fx Sylvie Bocquis lille perle af en roman, En sæson og af Ovaldé.


litteratursiden.dk

d. 2. jul. 2015

af

af

Helle Regitze Boesen

d. 2. jul. 2015

Raffineret fransk petitroman om søskendekærlighed og fatale hændelser, en kølig og stramt komponeret fortælling med et knugende og plot om en ung mand på flugt fra fortiden. Philippe, en ung mand midt...


Litteratursiden.dk [online]

d. 2. jul. 2015

af

af

Helle Regitze Boesen

d. 2. jul. 2015


Jyllands-posten

d. 13. jun. 2015

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 13. jun. 2015


Politiken

d. 26. maj. 2015

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 26. maj. 2015


Berlingske tidende

d. 6. jun. 2015

af

af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 6. jun. 2015


Weekendavisen

d. 29. maj. 2015

af

af

Bo Bjørnvig

d. 29. maj. 2015


Standart

Årg. 29, nr. 3 (2015)

af

af

Sara Tanderup

Årg. 29, nr. 3 (2015)Informationer og udgaver

2015

Bog

Arnaud Delrue (f. 1981)

Etcetera, 1. udgave

2015

Ebog

Arnaud Delrue (f. 1981)

Etcetera, 1. e-bogsudgave

2018

Lydbog (net)

indlæser: Jesper Bøllehuus

Nota

2015

Lydbog (net)

indlæser: Jesper Bøllehuus

Lindhardt og Ringhof

2015

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Jesper Bøllehuus

Audioteket