Gå til indholdSommer hele året : sådan kommer du igennem vinteren


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

127 sider: ill. i farver

Udgivet

2008

Originaludgave

2008


Anmeldelser (2)


23. okt. 2008

Selvhjælpsbog om at overleve vinteren uden at falde ned i et hul af manglende energi og glæde. Henvender sig til alle med tendens til vinterdepression.

Vinterdepression kendetegnes ved et markant fald i humør- og energiniveau i løbet af vinteren. Ifølge bogen lider 12% af befolkningen af det, men yderligere 5% føler sig påvirket af den mørke årstid (det sidste tal, tror jeg, er meget højere). Forfatteren er bl.a. fotograf og har selv leveret bogens fotos, men i denne sammenhæng er det vigtigst, at hun på egen krop og sjæl kender til vinterdepression. Hun har fundet sin egen metode til at holde af vinteren. Det er den, hun her bringer videre til andre nødstedte. Først lidt generel information. Dernæst lidt om vinterens væsen. Så kommer vi til det egentlige: at forberede sig til vinteren, at fylde vinteren med det, der kan løfte ens stemning såsom: naturen, motion, farver, lys, god ernæring, fællesskaber, glæder mv. At arbejde sig igennem vinteren punkt for punkt. Korte, letlæste tekstafsnit understøttet af fine farvefotos.

Selvom jeg kunne nævne mange bøger, der handler om depression, og hvor også vinterdepression er omtalt, står denne bog helt for sig selv med sine enkle, jordnære råd, sin fine layout, der i sig selv er opløftende og sin bredspektrede tilgang til at tage sit eget liv alvorligt og drage omsorg for det.

Smuk og velskrevet bog med inspiration til at holde humøret oppe gennem en mørk vinter for dem, der har tendens til at gå i sort på denne årstid.

Lektørudtalelse

Af

Ellen Lind Jensen

Kristeligt dagblad

Af

Helle Sahl Madsen

d. 3. nov. 2008


Informationer og udgaver

Bog

2008