Gå til indholdSom Sørine læser Bibelen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

260 sider

Udgivet

2020

Originaludgave

2020


Beskrivelse


Sognepræst og debattør Sørine Gotfredsens personlige introduktion til Bibelen med tråde til hendes eget liv og samfundsdebatten. Hun genfortæller de vigtigste dele af Bibelen og spejler historierne i samtiden og i forholdet til veninden Rose, som ikke deler hendes livsopfattelse


Anmeldelser (6)


20. maj. 2020

Sørine Gotfredsens personlige introduktion til Bibelen med tråde til hendes eget liv og samfundsdebatten. For voksne med interesse for kristendom, historie og eksistens.

Forfatteren genfortæller de vigtigste dele af både Det Gamle og Det Nye Testamente. Alle bibelhistorier spejles i samtiden generelt, men også i Gotfredsens eget forhold til veninden Rose, der har en helt anden livsopfattelse end hende selv. Rose er ikke troende, hun er kulturradikal og feminist med Suzanne Brøgger som forbillede. Bogen igennem lader forfatteren deres diskussioner og fundamentale uenigheder komme frem i lyset. Forfatteren refererer meget til Charlotte Brontës værker.

Aktuel personlig bibelhistorie og debatbog. Forfatteren skriver godt, og er selv klar over, at hun for ikke-troende kan virke hård og polemisk. Diskussionerne mellem hende og Rose viser på en intens måde forskellene mellem en kristen og en ikke-troendes verdensopfattelse. Som læser kommer man ind i et personligt rum mellem de to veninder.

Denne bog er også en personlig introduktion til bibelen: Bibelen


Denne bog er også en personlig introduktion til bibelen: Bibelen.

Lektørudtalelse

Af

Inger Nygaard Kaad

Litteratursiden.dk [online]

Af

Jytte Kjær Schou

2020-08-07

Kristeligt dagblad

Af

Thomas Reinholdt Rasmussen

d. 28. maj. 2020

Jyllands-posten

Af

Mikael Jalving

d. 4. jun. 2020

Berlingske tidende

Af

Pia Søltoft

d. 10. jul. 2020

Weekendavisen

Af

Kristian Ditlev Jensen (f. 1971)

d. 23. dec. 2020


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2021

Lydbog (net)

2020

Bog

2020

Ebog

2020