Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Som røg for vinden


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

216 sider

Udgivet

2017

Ophav

Donal Ryan(forfatter)

Signe Lyng(oversætter)
Genre og formroman
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Den 33-årige Melody er gravid med sin 17-årige elevs barn. Det giver hende en række samvittighedskvaler og overvejelser om bl.a. selvmord samtidig med, at det ødelægger forholdet til hendes mand


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. aug. 2017

af

af

Thomas Ry Andersen

d. 23. aug. 2017

Velskrevet og tankevækkende roman om en lærerinde der bliver gravid med sin tidligere elevs barn. For gode læsere af nyere litteratur. Bogen vil også være velegnet til læsekredse, da der er meget at diskutere.

Den 33-årige lærerinde Melody er gravid med sin tidligere 17-årige elevs barn. Hendes mand har været bortrejst, og da han kommer tilbage, opdager han, at hustruen er gravid med en andens barn og forlader hende straks. Selv har de haft svært ved at få børn og har nærmest opgivet. I bogen følger vi de 40 uger i graviditeten, Melodys op- og nedture, fortvivlelse og overvejelser om selvmord, og hvad hun må stå igennem af sladder og bagtalelse samt ikke mindst hendes egne samvittighedskvaler. Dette er irske Donal Ryans tredje bog på dansk. Tidligere er udkommet RustEt sving mod solen


og novellesamlingen Et sving mod solenDen 33-årige lærerinde Melody er gravid med sin tidligere 17-årige elevs barn. Hendes mand har været bortrejst, og da han kommer tilbage, opdager han, at hustruen er gravid med en andens barn og forlader hende straks. Selv har de haft svært ved at få børn og har nærmest opgivet. I bogen følger vi de 40 uger i graviditeten, Melodys op- og nedture, fortvivlelse og overvejelser om selvmord, og hvad hun må stå igennem af sladder og bagtalelse samt ikke mindst hendes egne samvittighedskvaler. Dette er irske Donal Ryans tredje bog på dansk. Tidligere er udkommet Rust og novellesamlingen .

En smukt fortalt roman, som river læseren med fra første færd. Den er bygget op over et rigtigt godt plot og behandler på glimrende vis forskellige moralske og etiske problemstillinger, der giver stof til eftertanke. Især er parforholdet, og måden hvorpå man kan fjerne sig fra hinanden, beskrevet godt.

Ian McEwan behandler i Barnets tarvogså etiske og moralske problemstillinger, bl.a. i forbindelse med voksen/barn-forholdet og parforholdet.


Jyllands-posten

d. 10. dec. 2017

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 10. dec. 2017Informationer og udgaver

2017

Bog

Donal Ryan

Jensen & Dalgaard

2018

Ebog

Donal Ryan

Jensen & Dalgaard