Bøger / skønlitteratur / roman

Som offer til Molok


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
360 sider
Udgivet
2021
Ophav
Genre og form
roman, krimi, romaner

Beskrivelse


I Kiruna findes en ældre kvinde brutalt dræbt. For år tilbage blev hendes farmor også myrdet. Er der en sammenhæng mellem de to dødsfald? Rebecka Martinsson efterforsker det aktuelle mord og graver sig bagud.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. maj 2012

af

af

Lone Krøgh

d. 31. maj 2012

Åsa Larssons krimier er fascinerende og fantastisk gode - ikke kun for inkarnerede læsere af svenske krimier, men også for dem, der sætter pris på intense og lavmælte skildringer af personer, natur og miljø.

Femte selvstændige krimi med Rebecka Martinsson, som af komplicerede private årsager har slået sig ned i barndomsbyen Kiruna. Her lever hun et stille liv med sine hunde, sin gamle elskelige nabo og sit job som anklager. Hun er med i efterforskningen af et brutalt mord på en ældre kvinde. Sideløbende hermed fortælles om den myrdedes farmor, der som ung kom til Kiruna i 1914 og også kom galt af sted. Der er en sammenhæng mellem historierne, og som læser nyder man den langsomt fremadskridende handling, hvor man følger gamle kendinge fra de tidligere bind. Der er flere lag i den stemningsfyldte Som offer til Molok end som så, og det underspillede sprog fortjener en opmærksom læser.

Åsa Larsson er nok ikke den krimiforfatter, som danske læsere er mest dus med, om end hun har ganske mange trofaste læsere. Hun fortjener endnu flere, for hun er i særklasse bedre end Liza Marklund, Camilla Läckberg, Mari Jungstedt, Viveca Sten, Ann Rosman, Camilla Grebe og andre velskrivende og populære kvindelige svenske krimiforfattere.

Som altid en meget udmærket og yderst anbefalelsesværdig krimi af Åsa Larsson. Det er ikke alene en god og velfungerende krimi, men også en overbevisende og lavmælt skildring af mennesker, natur og levet liv i det nordligste Sverige.


Politiken

d. 16. juni 2012

af

af

Mette Højbjerg

d. 16. juni 2012


Berlingske tidende

d. 16. juni 2012

af

af

Jens Andersen

d. 16. juni 2012


Kristeligt dagblad

d. 16. juni 2012

af

af

Mie Petersen

d. 16. juni 2012


Weekendavisen

d. 13. juli 2012

af

af

Katinka Bruhn

d. 13. juli 2012