Gå til indholdSom jeg går gennem parken


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk, engelsk

Længde

176 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2016

Originaludgave

2016


Beskrivelse


En fotografisk vandring gennem parken ved Marienborg Gods på Møn, som i sin tid husede kunstnerkolonien Decenter, der blev drevet af forfatteren Elsa Gress (1919-1988) og hendes mand Clifford Wright. Gennem fotos og udsagn fra tidligere "decentrister" tegnes et billede af dengang og nu


Anmeldelser (1)


15. nov. 2016

Elsa Gress' Decenter på Møn blev samlingsted og frirum for kunstnere i 1960'ernes og 1970'ernes Danmark. Bettina C. H. Vestergaard genfortæller historien om Decenteret, tilsat egne fotografier af parklandskabet. For kunstinteresserede læsere.

Bettina C.H. Vestergaard har researchet forfatter og debattør Elsa Gress og hendes Decenter på Marienborg Gods på Møn, og derigennem skabt en seriel montage af tekster og fotografier. Bogen indeholder et forord af Vestergaard, der forklarer skabelsen af bogen, derefter bliver nulevendes erindringer om Decenteret genfortalt, i samspil med billeder af Marienborgparken som den ser ud i dag. Efter dette findes arkivbilleder af Decenteret og dens deltagere, og dernæst et efterskrift af Maibritt Borgen, som giver en kort præsentation af Elsa Gress og hendes arbejde, samt analyse af Vestergaards værk. Bagerst er der grønne sider, hvor alt den foregående tekst står skrevet på engelsk. Indeholder også noter og en biografi af Vestergaard. Bogen er en forlængelse af Vestergaards deltagelse på udstillingen "Kvinder Frem!" i 2015.

Lækker bog, med tykke sider og gode kvalitetsbilleder. Der er blevet gjort meget ud af layout. Den giver en god, omend kort, præsentation af Else Gress, og hendes Decenter.

Der er ikke tidligere skrevet bøger om Gress' Decenter. Venner og familie fortæller om Gress i biografien Nærværende


, der også kort kommer ind på Decenteret og dens virkeDer er ikke tidligere skrevet bøger om Gress' Decenter. Venner og familie fortæller om Gress i biografien Nærværende, der også kort kommer ind på Decenteret og dens virke.

Lektørudtalelse

Af

Louise Hede


Informationer og udgaver

Bog

2016