Gå til indholdBøger / faglitteratur / meditationer

Som et træ plantet ved bækken : meditationer fra Salmernes Bog


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

122 sider: ill.

Udgivet

2010

Ophav

Lars Mandrup(forfatter)
Genre og formmeditationer, andagtsbøger
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Andagtsbog med 31 meditiationer over en række af de gammeltestamentlige salmer, inddelt i temaerne sorg og klage, trøst og fred, glæde og tryghed, håb og evighed, forundring og tak samt lovprisning


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. nov. 2010

af

af

Anne-Meta Lind Brunsborg

d. 10. nov. 2010

Bogen er tænkt som en andagtsbog for den enkelte, for familien og til brug i andre sammenhænge. Forfatteren foreslår også, at man bruger den i forbindelse med de mange andre gudstjenesteformer end højmessen, der efterhånden findes i folkekirken.

L.M., sognepræst ved Risskov kirke, har med udgangspunkt i Salmernes Bog, som er jødernes salmebog, foretaget 31 meditationer over en række af de gammeltestamentlige salmer. Han har inddelt salmerne i temaerne Sorg og klage, Trøst og fred, Glæde og tryghed, Håb og evighed, Forundring og tak og Lovprisning. Den starter med et Præludium og slutter af med et Postludium. De enkelte temaer indledes med en kort sammenfattende tekst. Herefter kommer meditationerne over de enkelte salmer. Først en salme fra Salmernes Bog, som slår en stemning fra temaet an. Herefter følger meditationen, som udvider salmens ord og forklarer dem på en følsom og meditativ måde. Til slut en salme fra Den Danske Salmebog, der også er inspireret af temaet. Sproget er enkelt og forklarende. Bogens vignetter er smukke fotos af blade fra træer.

Bogen kan bedst sammenlignes med Jørgen Jørgensens Plantet ved bække : udvalgte salmer fra 2006, som er en bibelstudie i Salmernes Bog. Dog har denne bog karakter af andagtsbog med meditativt tilsnit. L.M. har tidligere udgivet meditationer og refleksioner over bibelens tekster.

Det er en smuk bog. Den vil givetvis blive hilst velkommen i mange kredse.


Kristeligt dagblad

d. 1. apr. 2011

af

af

Doris Ottesen

d. 1. apr. 2011


Præsteforeningens blad

Årg. 101, nr. 15 (2011)

af

af

Kirsten Støve Lundager

Årg. 101, nr. 15 (2011)Informationer og udgaver

2010

Bog

Lars Mandrup

Alfa, 1. udgave