Bøger / faglitteratur / opbyggelig litteratur

Som dybest brønd : Helligåndens sprog : spontan sang ved ånden : en 2000-årig tradition


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
96 sider: ill. i farver
Udgivet
2010
Ophav
Genre og form
opbyggelig litteratur

Beskrivelse


Forfatteren søger gennem bogens fire kapitler at indkredse Helligåndens væsen i en blandet fremstilling af forkyndende tekst, egne oplevelser og historiske optegnelser.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. juli 2010

af

af

Anne-Meta Lind Brunsborg

d. 1. juli 2010

Bogen henvender sig til mennesker, der søger at bekræfte deres tro på Helligåndens nådegaver. Det er her Åndens sprog, syner, profetier, helbredelser og ordløs lovsang.

T.J.C. søger gennem bogens fire kapitler at indkredse Helligåndens væsen. 1. kapitel er en personlig fortælling om, hvordan han har erfaret Guds nærhed gennem Helligånden som stor glæde. Han forsøger at indkredse denne oplevelse. I 2. kapitel fortæller han videre om sine egne erfaringer med nådegaverne, især om Åndens sprog/tungetale og helbredelse ved bøn. 3. kapitel er en historisk gennemgang af de forskellige optegnelser om Åndens sprog lige fra Oldkirken til vor tid. Her er eksempler fra såvel den katolske som den protestantiske kirke. Bedst kendt i Danmark er beretningen om Grundtvigs gudstjeneste og tungetale palmesøndag 1867. T.J.C. er også inde på pinsevækkelsen, den karismatiske bevægelses historie og på Oxfordbevægelsen med bl.a. AA. 4. kapitel er helliget en historisk gennemgang af begrebet lovsang. Bogen er en blandet fremstilling af forkyndende tekst, egne oplevelser og historiske optegnelser. Med litteraturhenvendelser.

I 2007 kom Pawsons Beåndet - Jesus døber i én hellig ånd med en historisk analyse, Pinseord af Gurli Vibe Jensen og Morten Munchs Helligånden - den glemte dimension i Gud. Ligesom alle tre er T.J.C.s bog et personligt dokument, men med historiske tilbageblik.

Bogen er ikke en dogmatisk gennemgang af begreberne, men tænkt som en formidling af egne oplevelser.


Kristeligt dagblad

d. 6. nov. 2010

af

af

Daniel Øhrstrøm

d. 6. nov. 2010