Gå til indholdSom dug for solen : kriminalroman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

343 sider

Udgivet

2008

genre/form

roman,

spænding,

krimiOriginaludgave

2007


Beskrivelse


Efter 23 år genåbner sagen om 2 små piger, som i juli 1981 blev henholdsvis myrdet og bortført. Ganske vist har en berygtet pædofil i mellemtiden tilstået, men et anonymt brev overbeviser pensioneret kriminalinspektør George Sharp om at den skyldige stadig er på fri fod


Anmeldelser (2)


1. jan. 1970

En Goddard-bog i stil med hans mange øvrige med en dramatisk historie om nutidige konsekvenser af begivenheder i fortiden. Både kendere og fans af Goddard og læsere af spændende bøger vil have fornøjelse af bogen. Forlaget kalder det en krimi, men dels er det mere en spændingsbog, og dels findes den bedst, når den står sammen med hans øvrige bøger.

23 år efter en bortførelse af en 2-årig pige, hvor en søster trafikdræbes, opsøges et af vidnerne, David Umber, af en pensioneret politimand, der vil have Umber til at hjælpe sig med endeligt at opklare forbrydelsen. Samtidig med at dette komplicerede plot ruller, er der et parallelt og sammenhængende spor til en litterær gåde fra 1700-tallet, som David dengang var i gang med at forske i. Resultatet bliver en dramatisk og voldelig historie, der løbende ændrer retning, og først til allersidst afsløres sandheden og de mange personers forskellige interesser i enten af dække over eller opklare mysteriet.

Der er mange bøger af forfatteren på dansk, og såvel typemæssigt som sprogligt ligger bogen tæt op ad de øvrige bøgers stil og kombination af nutid og fortid.

Det er en "rigtig Goddard" forstået på den måde, at det er en spændende historie, hvor nysgerrigheden for at finde frem til løsningen skærpes undervejs. Det er nok ikke en af hans bedste bøger, for jeg synes bl.a. at forbindelsen mellem den historiske del af plottet og det aktuelle drama, virker lidt tynd. Dog ret spændende læsning til en god oplevelse i sofaen eller i strandstolen.

Lektørudtalelse

Af

Per Drustrup Larsen

Politiken

Af

Bo Tao Michaëlis

d. 20. okt. 2007


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2016

Lydbog (net)

2010

Ebog

2015

Lydbog (cd-mp3)

2013

Lydbog (cd)

2010

Bog

2008

Bog

2007