Gå til indholdSom bølger af hav. Bind 2 : Og aldrig kampen ender


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

543 sider

Udgivet

2010

genre/form

erindringerOriginaludgave

2010


Beskrivelse


Kommunisten Anton Nielsens (f. 1939) erindringer i form af slægthistorie, danmarkshistorie og samtidsskildring af de sidste 50 år i fagbevægelsen og om det politiske arbejde


Anmeldelser (2)


21. apr. 2010

Ikke tidligere offentliggjorte erindringsskitser fra forfatterens forældre vil have historisk interesse, ellers vil bogens klare kommunistiske holdninger nok begrænse målgruppen til en snæver kreds af historisk og politisk interesserede.

Anton Nielsen, f. 1939 er uddannet murer og har været aktiv kommunist det meste af sit liv. I 2 omfattende bind favner han i denne politiske selvbiografi 200 års danmarkshistorie fortalt på baggrund af slægtens, forældrenes og egne oplevelser. Anton Nielsen er søn af tidligere MF og koncentrationslejrfange Martin Nielsen, og bind 1, som er i 2 dele, rummer dels efterladte erindringer, artikler og breve fra faderen og moderen Agnes Nielsen frem til befrielsen, dels Anton Nielsens egne beretninger om tiden fra 1945 til 1962. Bind 2 fortsætter samtidsskildringen frem til nutiden med fokus på politisk arbejde og klassekamp. Udover en levende og engageret fortælling er den præget af en stærk ideologisk synsvinkel med et gammelkommunistisk klarsyn, som i dag virker lettere anakronistisk.

Flere bøger beskæftiger sig med vores politiske historie set fra de nederste lag, men nærværende bog lader sig ikke umiddelbart sammenligne med andre bl.a. på grund af tidsperspektivet og forældrenes bidrag.

Et omfattende politisk erindringsværk om udviklingen i Danmark skrevet med udgangspunkt i forfatterens egne og hans forældres oplevelser.

Lektørudtalelse

Af

Bent Birk Kristensen

Arbejderhistorie

Af

Chris Holmsted Larsen

2011, nr. 2


Informationer og udgaver

Bog ([Bind] 2)

2010

Bog

2010

Bog ([Bind] 2)

2010

Lydbog (net) (Bind 2)

2010