Gå til indholdSolsorten synger : en roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

254 sider

Udgivet

2016

genre/form

romanOriginaludgave

2015


Beskrivelse


Den ensomme og ulykkelige Elisabeth flytter ind i en lejlighed i Stockholm, hvor hun holder sig for sig selv. Gode naboer bliver dog ved med at banke på, og lige så stille opstår både venskaber og kærlighed


Anmeldelser (4)


27. feb. 2015

Smuk og eftertænksom roman om ensomhed, venskab og kærlighed for de læsere, der gerne tager de store følelsesmæssige op- og nedture.

Svenskfødte Linda Olsson (f. 1948) og nu bosiddende i New Zealand har endnu engang skrevet en roman om ensomme mennesker med en tung bagage og om umage venskaber. Elisabeth flytter ind i en lejlighed i Stockholm, hvor hun isolerer sig fuldstændigt. Hendes nabo, den unge ordblinde tegner Elias, og hendes overbo, enkemanden Otto, bliver dog ved med at banke på, og ganske langsomt opstår der både venskab og kærlighed. Elisabeth fortæller gradvis om sin fortid og er så præget af den, at hun dårligt tør tro på lykken og på, at den kan vare ved.

Som i Linda Olssons øvrige romaner er der sine steder tendens til et højtideligt og alvorsfuldt sprog og til meget tydelige pointer. Ikke desto mindre har jeg været meget optaget af den og vil ikke et øjeblik tøve med at anbefale den som en på en gang livsklog, melankolsk og underholdende roman med brede anvendelsesmuligheder. Læsekredsene vil også elske den.

Linda Olssons forfatterskab udgør næsten et brand i sig selv, og har man læst hendes øvrige romaner og ikke mindst Astrid & Veronika


, er denne både selvskrevet og velkommenLinda Olssons forfatterskab udgør næsten et brand i sig selv, og har man læst hendes øvrige romaner og ikke mindst Astrid & Veronika, er denne både selvskrevet og velkommen.

Lektørudtalelse

Af

Lone Krøgh

Politiken

Af

Helle Hellmann

d. 30. mar. 2015

Weekendavisen

Af

Birte Weiss

d. 20. mar. 2015

Kristeligt dagblad

Af

Mai Misfeldt

d. 27. mar. 2015


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2021

Lydbog (net)

2015

Lydbog (net)

2015

Bog

2016

Bog

2015

Bog

2015

Ebog

2015

Lydbog (cd-mp3)

2015

Lydbog (cd)

2015