Bøger / faglitteratur

Solskin på sporet : fra hvalp til schweisshund


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
189 sider: ill. i farver
Udgivet
2013
Ophav

Beskrivelse


Om at træne schweiss og blodspor med hunde. Fra de første enkle spor til schweissprøven.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. aug. 2013

af

af

Søren Møller

d. 19. aug. 2013

For jægere, især dem som specialiserer sig i at træne en hund og bruge den til opsporing af hjortevildt, som er ramt, men ikke fundet.

Til opsporingen bruger man såkaldte schweisshunde, som kan være ruhåret hønsehund, labrador retriever, bayersk bjergschweisshund, samt andre egnede hunderacer, som bliver trænet til formålet. Forfatteren beskriver valg af race og hvalp, introduktion i hjemmet, udstyr, træning og praksis, og beståelse af en prøve. Når prøven er bestået, bliver hund og ejer optaget i et register, hvorfra de kan bestilles til opgaverne. Bogens titel refererer til, at forfatterens første schweisshund bar navnet Solskin. Illustreret med farvefotos og instruktive tegninger.

I forvejen findes fra nyere tid Niels Søndergaards At arbejde med schweisshunde, 2006, der også kommer hele vejen rundt om emnet. Bøgerne har omtrent samme omfang. Men der er lidt forskellige erfaringer og anbefalinger fra de to forfattere. Herværende bog indeholder lidt flere personlige beretninger. Bøgerne kan supplere hinanden. I generelle jagtbøger findes emnet kortere omtalt, bl.a. i Gyldendals jagthåndbog, 2003, og i Politikens jagtbog, 2008.

En instruktiv bog om hvordan man træner en hund til at eftersøge anskudt hjortevildt.


Jæger

Årg. 22, nr. 8 (2013)

af

af

Verner Hansen

Årg. 22, nr. 8 (2013)