Gå til indholdSolgt til sex : menneskehandlens ofre og bagmænd


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

220 sider

Udgivet

2010

Originaludgave

2007


Beskrivelse


Forfatteren går undercover i prostitutionsmiljøet, følger menneskehandlens ruter fra Afrika og Østeuropa til Danmark og går tæt på de menneskelige tragedier


Anmeldelser (6)


1. jan. 1970

Beretning på beretning på beretning om navngivne (fornavn) kvinder fra forskellige lande på kloden, der har oplevet den skæbne at blive solgt til prostitution. Det er en dokumentarbog henvendt til den almindelige, voksne dansker, som ikke vil lukke øjnene for denne udbredte form for kriminalitet, der også finder sted i Danmark. Mindre egnet som supplerende litteratur for opgaveskrivere.

Forfatteren, der er journalist, har de seneste år udelukkende beskæftiget sig med emnet kvindehandel. Det er blevet til adskillige artikler og tv-programmer. I bogen trækker han på det stof han har samlet sammen ved bl.a. at arbejde under cover i miljøet. Der er tale om en slags dramadokumentar, men bogen vil næppe egne sig som supplement til serien Virkelighedens verden, idet de enkelte fortællinger ikke har handlingsmæssig sammenhæng eller byder på elementær spænding.

Kroppe over grænser, 2001 og Mennesker til salg, 2003 er begge journalistiske tilgange til emnet dels med beretninger dels med baggrundsinformation. Mens Kvindehandel - et europæisk problem, 2005 giver et overblik over situationen her i landet og beskriver tiltag imod trafficking og tilbud om hjælp til kvinderne.

Journalistisk dokumentarbog, hvis styrke er skildringen af den mangfoldighed af kvindeskæbner, den dokumenterer. Samtidig tegnes et billede af denne særlige form for kriminalitet, dens bagmænd og de embedsfolk som ser igennem fingre med forbrydelserne. For den voksne, samfundsengagerede dansker.

Lektørudtalelse

Af

Ellen Lind Jensen

Kvinden & samfundet

Af

Ulrikke Moustgaard

Årg. 123, nr. 4 (2007)

Jyllands-posten

Af

Lone Nørgaard

d. 6. sep. 2007

Weekendavisen

Af

Helle Broberg Nielsen

d. 7. sep. 2007

Politiken

Af

Lars Hedebo Olsen

d. 6. sep. 2007

Bogmarkedet

Af

Jens Jørgen Kjærgaard

Årg. 153, nr. 17 (2007)


Informationer og udgaver

Bog

2010

Bog

2007