Gå til indholdBøger / faglitteratur

Soldater : om krig, drab og død


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

503 sider: ill.

Udgivet

2013

Ophav

Sönke Neitzel(forfatter)

Peter Dürrfeld(oversætter)
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


I 2001 opdagede forfatterne et arkiv med aflyttede samtaler mellem tyske soldater i allieret krigsfangenskab under anden verdenskrig. Soldaterne talte frit - uden at vide at aflytningen fandt sted, dermed giver samtalerne et indblik i soldatens liv og tanker


Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. mar. 2013

af

af

Sanne Caft

d. 1. mar. 2013

Soldater er den grundige indføring i krigens væsen og soldatens mentalitet baseret på et enormt forskningsarbejde begået af bogens to forfattere. Den er forankret i dokumenter fra 2. verdenskrig, men dens optik er bredere og giver et fascinerende, skræmmende og tankevækkende indblik i soldaters arbejde og mentalitet til alle tider. Derfor kan den anvendes både til 2. verdenskrigs enthusiaster og til de, der vil forstå krigens væsen, hvilket jo stadig er aktuelt.

Forfatterne er eksperter i henholdsvis socialpsykologi og historievidenskab, og kombinerer de to fagfelter til en dybdegående, overmåde grundig og samtidig velformidlet bog. Tekstens tyngde sammen med de mange uddrag af samtaler mellem tilfangetagne soldater under 2. verdenskrig giver den interesserede læser en stor oplevelse. Forskningsvinklen mærkes i grundighed og det omfattende noteapparat. Kapitler som "Ødelæggelsens æstetik", "Udryddelsens referencerammer" og "sjov" fortæller om spændvidden. Den er elegant oversat af Peter Dürrfeld.

Markedet og bibliotekerne bugner med litteratur om 2. verdenskrig. Dennes vinkel og perspektiv, der gør emnet nutidigt, bør sikre den plads på større biblioteker.

Omfattende og forskningstung men samtidig dygtigt formidlende bog om soldaters mentalitet og tanker om drab og død. Forfatterne analyserer arkiver fra 2. verdenskrig men gør emnet relevant for nutiden. Fin forside med to udmarvede soldater og en eksemplarisk bagsidetekst vil hjælpe formidlingen. Til større biblioteker.


Jyllands-posten

d. 9. apr. 2013

af

af

Henrik Jensen

d. 9. apr. 2013


Berlingske tidende

d. 16. mar. 2013

af

af

Bent Blüdnikow

d. 16. mar. 2013


Politiken

d. 11. maj. 2013

af

af

Steen Andersen

d. 11. maj. 2013


Kristeligt dagblad

d. 15. mar. 2013

af

af

Claes Kastholm Hansen

d. 15. mar. 2013


Weekendavisen

d. 15. mar. 2013

af

af

Jørgen Herman Monrad

d. 15. mar. 2013Informationer og udgaver

2013

Bog

Sönke Neitzel

Kristeligt Dagblad, 1. udgave