Bøger / skønlitteratur / roman

Sola scriptura


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
312 sider
Udgivet
2017
Ophav
Genre og form
roman, spænding
Originaludgave
2017

Beskrivelse


I en jysk by hærger en kristen fundamentalistisk morder. Krigsveteranen Anton Simonsen vender hjem og møder en gammel ven, der leder en hemmelig politiafdeling, som jager den uhyggelige morder.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. feb. 2017

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 24. feb. 2017

En kristen fundamentalistisk morder hærger en mindre jysk by i denne thriller. For dig som søger et plot, der udspiller sig i Danmark.

"Og den mand, der formaster sig til ikke at adlyde præsten, som gør tjeneste der for herren din Gud, eller dommeren, den mand skal dø". Morderen messer dette bibelcitat for sig selv inden han beslutter sig for at kidnappe og dræbe en mand, som siger den lokale præst imod, og argumenterer for vielser af homoseksuelle i kirken. Samme morder pisker jævnligt sig selv til blods med sin fine italienske pisk, mens han citerer biblen. Når han tager på jagt efter ofre er han klædt i sort fra top til tå, og bærer en sort lædermaske med lynlås for munden. I samme lokalområde bor Anton Simonsen, kaldet Simon, ex-jægersoldat, der er hjemvendt fra krigen i Afghanistan med ar på både krop og sjæl. I handlingsforløbet følger vi hans forsøg på at genetablere sit liv, og fx måske møde kærligheden igen. Efter hjemsendelsen møder han Frank, der en gammel ven og kollega som jægersoldat. Frank leder en ny hemmelig afdeling i politiet på jagt efter den bibeltro morder.

Underholdende debutroman, hvor jeg især synes godt om den spændende plot-ide med en kristen fundamentalistisk hævner. Kvalitetsmæssigt placerer bogen sig i midt i strømmen af danske thrillere.

En anden spændingsbog med en hjemvendt krigsveteran som hovedperson er fx De hængte hunde af Jens Henrik Jensen.