Gå til indholdSol, stjerne, ulykke : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

382 sider

Udgivet

2018

genre/form

romanOriginaludgave

2018


Beskrivelse


Sheila finder Sidsel i en forulykket bil og det vækker minder til dengang for 20 år siden, hvor en frygtelig hændelse fandt sted


Anmeldelser (3)


7. maj. 2018

Sheila finder Sidsel i en forulykket bil, og det vækker minder om dengang for 20 år siden, hvor en frygtelig hændelse skete. For læsere af romaner med et tvist.

En nat kommer cirkusartisten Sheila forbi et ulykkessted i USA, hvor danskeren Sidsel er kørt galt. Sheila synes, hun kan genkende ansigtet, men ringer efter en ambulance og forlader stedet. Hun opsøger efterfølgende Sidsel og det vækker minder om dengang, hun som barn var i Danmark og en dag gik udenfor cirkuspladsen. Dengang var pigerne blot 8-9 år gamle og de har siden båret på en frygtelig hemmelighed, som ingen af dem har fortalt til nogen. Bogen springer i tid, så man dels hører om livet i cirkusset og dels om den skæbnesvangre hændelse for 20 år siden. Cæcilie Lassens store forfatterskab rummer bl.a. En god dag at flyve


Dybhavsfisken


og DybhavsfiskenEn nat kommer cirkusartisten Sheila forbi et ulykkessted i USA, hvor danskeren Sidsel er kørt galt. Sheila synes, hun kan genkende ansigtet, men ringer efter en ambulance og forlader stedet. Hun opsøger efterfølgende Sidsel og det vækker minder om dengang, hun som barn var i Danmark og en dag gik udenfor cirkuspladsen. Dengang var pigerne blot 8-9 år gamle og de har siden båret på en frygtelig hemmelighed, som ingen af dem har fortalt til nogen. Bogen springer i tid, så man dels hører om livet i cirkusset og dels om den skæbnesvangre hændelse for 20 år siden. Cæcilie Lassens store forfatterskab rummer bl.a. En god dag at flyve og En nat kommer cirkusartisten Sheila forbi et ulykkessted i USA, hvor danskeren Sidsel er kørt galt. Sheila synes, hun kan genkende ansigtet, men ringer efter en ambulance og forlader stedet. Hun opsøger efterfølgende Sidsel og det vækker minder om dengang, hun som barn var i Danmark og en dag gik udenfor cirkuspladsen. Dengang var pigerne blot 8-9 år gamle og de har siden båret på en frygtelig hemmelighed, som ingen af dem har fortalt til nogen. Bogen springer i tid, så man dels hører om livet i cirkusset og dels om den skæbnesvangre hændelse for 20 år siden. Cæcilie Lassens store forfatterskab rummer bl.a. En god dag at flyve og Dybhavsfisken.

Bogens opbygning gør, at der er en vis spænding og man er godt klar over, at noget er galt. Man skal imidlertid langt ind i bogen, før man man som læser bliver grebet af fortællingen og det er en skam. Ellers er det en velskrevet roman med en overordnet god fortælling med flere lag.

Forfatteren minder om Nina Bolt og man kommer også til at tænke på Harriet Lanes Den anden


Forfatteren minder om Nina Bolt og man kommer også til at tænke på Harriet Lanes Den anden.

Lektørudtalelse

Af

Stine Grabas

Information

Af

Kristin Vego

d. 22. jun. 2018

Litteratursiden.dk [online]

Af

Anne Klara Bæhr

2018-06-06


Informationer og udgaver

Bog

2018

Ebog

2018