Gå til indholdSol : et digt


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

82 sider

Udgivet

2021

genre/form

digteOriginaludgave

2021


Beskrivelse


Digtet handler om et barn, der får diagnosen infantil autisme samt det lys og mørke, som følger med. Velegnet til læsere af ny dansk litteratur


Anmeldelser (3)


5. jan. 2021

Digtet handler om et barn, der får diagnosen infantil autisme samt det lys og mørke, som følger med. Velegnet til læsere af ny dansk litteratur.

"Sol" af Sine Bang Nielsen handler på ét plan om et barn og en mor. Barnet er voldeligt og passer ikke ind i det almindelige institutionsliv. Det får diagnosen infantil autisme, og vi følger med moderen ind på specialskolen, hvor udfordringerne tager til. På et andet plan handler bogen om den eventyrlighed, der uanset hvad vil være i et barns hverdag. Ovenover de to konkrete planer handler bogen om lys. Sproget er ligetil, sætningerne er korte, og så er digtet af prosaisk karakter fremfor klassisk vers-form.

Man fornemmer straks Bang Nielsens talent. Kompositionen er både raffineret og ganske simpel. Hele vejen igennem holdes narrativet kronologisk, men midt i fortællingen får solen og lyset en underspillet hovedrolle gennem et af J.F. Willumsens malerier - det man også ser snit af på forsiden. "Den fylder os den sols rigdom og ødelæggelse" - og det er det paradoksalitet, der er så spændende i den her bog. Digtet synes at gå op på flere forskellige planer, både som allegori på livet og som komposition, der både beskriver den diagnostiske og den menneskelige side af "sygdommen".

Digtet lægger sig op ad Pia Tafdrups Synet af lys


Søvn


og Søvn af Rolf Sparre JohansenDigtet lægger sig op ad Pia Tafdrups Synet af lys og af Rolf Sparre JohansenDigtet lægger sig op ad Pia Tafdrups Synet af lys og Søvn af Rolf Sparre Johansen.

Lektørudtalelse

Af

Thomas Glud

Litteratursiden.dk [online]

Af

Daniel Boysen (f. 1986)

2021-03-09

Kristeligt dagblad

Af

Martin Gregersen (f. 1988)

d. 4. feb. 2021


Informationer og udgaver

Bog

2021

Lydbog (net)

2021