Gå til indholdSøstrene fra Thy : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

430 sider

Udgivet

2022

Originaludgave

2019


Beskrivelse


De to søskende Gerda og Ruth er blevet voksne og lever to meget forskellige liv. Gerda får en læreplads i en boghandel i Thisted og Ruth lever det vilde liv i København med jazz og dans og indleder et farligt forhold til en SS-officer


Anmeldelser (7)


1. okt. 2019

Spændende og underholdende slægtsroman om især de to søskende Gerda og Ruth fra Thy, som lever to meget forskellige liv under besættelsestiden. For læsere af slægtsromaner.

Romanen er en fortsættelse til Kvinderne fra Thy


. Nu er Gerda og Ruth blevet voksne, og vi følger deres liv hver især. Handlingen udspiller sig under 2. verdenskrig og ikke kun i Thy men også bl.a. i København. Gerda er færdig med skolen og får en læreplads i en boghandel i Thisted, imens Ruth lever et vildt liv i København med jazz og dans. Da Ruth indleder et forhold til SS-officeren Fred, bliver det farligt, og det vender da også op og ned på Ruths liv og får konsekvenserRomanen er en fortsættelse til Kvinderne fra Thy. Nu er Gerda og Ruth blevet voksne, og vi følger deres liv hver især. Handlingen udspiller sig under 2. verdenskrig og ikke kun i Thy men også bl.a. i København. Gerda er færdig med skolen og får en læreplads i en boghandel i Thisted, imens Ruth lever et vildt liv i København med jazz og dans. Da Ruth indleder et forhold til SS-officeren Fred, bliver det farligt, og det vender da også op og ned på Ruths liv og får konsekvenser.

En roman som rummer det hele. Der er masser af hemmeligheder, løgne og forbudt kærlighed. Kan klart anbefales, en virkelig fremragende slægtsroman.

Ønsker man at læse en anden god slægtsroman fra omtrent samme tidsperiode, kan Anna Grues romaner Italiensvej


De voksnes rækker


Folkets skønhed


og efterfølgeren De voksnes rækker anbefales. Maria Helleberg har med slægtsromanen fra Thy taget udgangspunkt i sin egen slægt, og ønsker man at læse mere i samme stil, kan Merete Pryds Helles Folkets skønhed anbefalesØnsker man at læse en anden god slægtsroman fra omtrent samme tidsperiode, kan Anna Grues romaner Italiensvej og efterfølgeren anbefales. Maria Helleberg har med slægtsromanen fra Thy taget udgangspunkt i sin egen slægt, og ønsker man at læse mere i samme stil, kan Merete Pryds Helles Folkets skønhed anbefalesØnsker man at læse en anden god slægtsroman fra omtrent samme tidsperiode, kan Anna Grues romaner Italiensvej og efterfølgeren De voksnes rækker anbefales. Maria Helleberg har med slægtsromanen fra Thy taget udgangspunkt i sin egen slægt, og ønsker man at læse mere i samme stil, kan Merete Pryds Helles anbefalesØnsker man at læse en anden god slægtsroman fra omtrent samme tidsperiode, kan Anna Grues romaner Italiensvej og efterfølgeren De voksnes rækker anbefales. Maria Helleberg har med slægtsromanen fra Thy taget udgangspunkt i sin egen slægt, og ønsker man at læse mere i samme stil, kan Merete Pryds Helles Folkets skønhed anbefales.

Lektørudtalelse

Af

Sanne Mendel

Politiken

Af

May Schack

d. 9. nov. 2019

Berlingske tidende

Af

Merete Reinholdt

d. 25. okt. 2019

Kristeligt dagblad

Af

Claus Grymer

d. 25. okt. 2019

Information

Af

Kamilla Löfström

d. 10. jan. 2020

Weekendavisen

Af

Birte Weiss

d. 18. okt. 2019

Litteratursiden.dk [online]

Af

Jytte Kjær Schou

2019-10-10


Informationer og udgaver

Bog

2022

Bog

2019

Bog

2019

Bog

2019

Lydbog (cd-mp3)

2022

Lydbog (net)

2022

Lydbog (net)

2020

Lydbog (net)

2019

Ebog

2019