Gå til indholdSøsterklokkerne


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

444 sider

Udgivet

2021

Originaludgave

2019


Beskrivelse


Astrid, en ung stærk kvinde, bor i en lille norsk bygd, hvor frosten bider hårdt i de lange vintre. Den nye præst er tiltrækkende, den tyske arkitekt Gerhard endnu mere. Over det hele våger den gamle stavkirkes klokker, men nye tider er på vej


Anmeldelser (3)


29. apr. 2019

Norsk slægtsroman, der foregår i 1800-tallet og skildrer livet i den lille bygd, hvor frosten bider hårdt i de lange vintre. Over det hele våger den gamle stavkirkes klokker, men nye tider er på vej. Bogens særlige barske hverdagsmagi taler til det brede romanpublikum.

De for længst afdøde, sammenvoksede tvillingesøstre har lagt navn til kirkens klokker, der forunderligt synes at give tegn til den, der lytter. En dag midt i 1800-tallet kommer en ny præst til bygden i Gudbrandsdalen. Astrid, en stærk ung kvinde, drages mod ham, men fatter snart større interesse for den tilrejsende tyske arkitekt, Gerhard, der er sendt til Norge for at tegne stavkirker. Netop dette sogns kirke er så speciel, at man vil købe den til genopførelse i Dresden. Med Astrid i centrum spindes fine magiske tråde mellem romanens fortid og nutid, mellem overtro og fremskridt. Fortællingen er bl.a. inspireret af lokale sagn og af kirkehistorien.

Bogen fænger lige fra 1. sætning, det er en prægtig roman! Stærke, stolte personer, drama, levende miljøbeskrivelse, dejligt sprog og en sart magisk realism der sender sitrende lys over de barske livsvilkår.

Lige som i Helene Stranges "Sværkeslægten" bruges egnens virkelige slægtsnavne. Sara


Folkene på Innhaug


Jordens søjler


og Folkene på Innhaug skildrer også norsk kvinde- og bygdeliv i 1800-tallet, men når ikke Myttings niveau. Det gør Jordens søjler heller ikke, selv om kirkebygnings-beskrivelserne leder tanken derhenLige som i Helene Stranges "Sværkeslægten" bruges egnens virkelige slægtsnavne. Sara og skildrer også norsk kvinde- og bygdeliv i 1800-tallet, men når ikke Myttings niveau. Det gør Jordens søjler heller ikke, selv om kirkebygnings-beskrivelserne leder tanken derhenLige som i Helene Stranges "Sværkeslægten" bruges egnens virkelige slægtsnavne. Sara og Folkene på Innhaug skildrer også norsk kvinde- og bygdeliv i 1800-tallet, men når ikke Myttings niveau. Det gør heller ikke, selv om kirkebygnings-beskrivelserne leder tanken derhenLige som i Helene Stranges "Sværkeslægten" bruges egnens virkelige slægtsnavne. Sara og Folkene på Innhaug skildrer også norsk kvinde- og bygdeliv i 1800-tallet, men når ikke Myttings niveau. Det gør Jordens søjler heller ikke, selv om kirkebygnings-beskrivelserne leder tanken derhen.

Lektørudtalelse

Af

Annemette Schønberg Johnsen

Kristeligt dagblad

Af

Maria Sjøqvist

d. 29. jun. 2019

Weekendavisen

Af

Birte Weiss

d. 21. jun. 2019


Informationer og udgaver

Bog

2021

Bog

2019

Bog

2019

Bog

2019

Lydbog (net)

2019

Lydbog (cd)

2019

Lydbog (cd-mp3)

2019

Ebog

2019