Bøger / skønlitteratur / digte

Sørgelige sekstetter : poesi


Detaljer

...


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Digte som med poetisk overskud og stort vid afsøger meningen med det hele.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. aug. 2016

af

af

Thomas Olesen

d. 2. aug. 2016

Vilde professor-digte på 6 pakkede linjer, der med humor og vid laver poesi over "Meningen med det hele". For filosofisk anlagte læsere, der sætter pris på god og krævende poesi.

Per Aage Brandt er international anerkendt professor i kognitiv semiotik ved Aarhus Universitet. Han er også jazzmusiker og digter. I Sørgelige sekstetter (sekstetter er digte med 6 verslinjer) forener han den akademisk-videnskabelige verden med musikkens og poesiens. Med afsæt i disse verdener afsøger digtene, hvad det grundlæggende vil sige at være menneske, der skaber og afkoder betydning i mødet med en verden, som (måske) er blottet for mening, før mennesket kom til: "det stormer (...) snart er det morgen, / skaderne vil blive gjort op og fortolket / alt efter varierende grader af tilfældighed, / sandsynlighed og åndelig signifikans".

Herlige, kloge og morsomme digte med en charme, som kryber ind under huden på læseren; med en kæk selvfølgelighed og sproglig rytme jongleres der med videnskabs- og litteraturhistoriens store tanker på sekstettens "sørgelige" form.

Danske videnskabsmænd, som sætter store tanker på digterisk formel, kendes (i hvert fald) helt tilbage til Tycho Brahe i det 16. årh. Samlerens lyrik-kanonUniverset er slidt. Et mere nyligt eksempel er professor i germanistik, Søren R. Fauths digtsamling, Universet er slidt. Brandt og Fauth skriver i øvrigt begge om Arthur Schopenhauers filosofi om viljeDanske videnskabsmænd, som sætter store tanker på digterisk formel, kendes (i hvert fald) helt tilbage til Tycho Brahe i det 16. årh. Samlerens lyrik-kanon. Et mere nyligt eksempel er professor i germanistik, Søren R. Fauths digtsamling, . Brandt og Fauth skriver i øvrigt begge om Arthur Schopenhauers filosofi om vilje.


Politiken

d. 9. sep. 2016

af

af

Lilian Munk Rösing

d. 9. sep. 2016


Kristeligt dagblad

d. 6. feb. 2017

af

af

Martin Gregersen

d. 6. feb. 2017


Information

d. 8. nov. 2016

af

af

Erik Skyum-Nielsen

d. 8. nov. 2016


Weekendavisen

d. 12. aug. 2016

af

af

Lars Bukdahl

d. 12. aug. 2016


Standart

Årg. 30, nr. 4 (2016)

af

af

Morten Kyndrup

Årg. 30, nr. 4 (2016)