Gå til indholdSøren Kierkegaards filosofi : en ny læsning til nye læsere


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

123 sider: ill.

Udgivet

2011

Originaludgave

1996


Beskrivelse


Introduktion til ni centrale temaer i Søren Kierkegaards (1813-1855) forfatterskab, såsom fx æstetikeren, etikeren, den religiøse, glædens øjeblik samt dialektik


Anmeldelser (7)


12. nov. 1996

Bøger som introducerer Søren Kierkegaards foratterskab for den almindelige læser er der rigeligt af efterhånden, men denne udgivelse er nu ikke overflødig, idet forfatteren begrebsmæssigt meget klart får sat ord på de elementer hos Kierkegaard, som især taler til nutiden: Det vil sige det, som Birgit Bertung kalder hans eksistentielle kontekst, der også bogens slutning defineres i en alfabetisk ordforklaring, hvor Kierkegaards opfattelse af diverse begreber gennemgås. En udmærket gennemgang krydret med lange citater og filosofiske bidrag fra Iver Gjørups tegneserie Egoland. Før ordforklaringen en liste over Kierkegaards værker.

Lektørudtalelse

Af

Mogens Faber

31. jan. 2011

Niveaumæssigt for læsere uden særlige forudsætninger på fx gymnasieniveau, højskoler, studiekredse og lign.

Forfatteren (f. 1932) er mag. art. i filosofi, medlem af Kierkegaard Selskabets bestyrelse 1984-2009. Hun har skrevet en halv snes bøger om Kierkegaard. Bogen er en lettere revideret udgave af førsteudgave fra 1996. Bogen gennemgår ni centrale temaer i Kierkegaards forfatterskab, såsom fx æstetikeren, etikeren, den religiøse, glædens øjeblik og dialektik. Et indledende kapitel giver en kort introduktion til Kierkegaards værker og de forskelige genrer han skrev i. Sprogligt let tilgængelig. Bogen har mange illustrative eksempler og citater. Typografien er noget lille. Holdningsmæssigt præget af forfatterens indlevelse i Kierkegaards filosofi, herunder bl.a. hans kristendomsopfattelse. Kierkegaard er sandsigeren som ingen vil lytte til. Bogen er illustreret med en lille snes striber fra tegneserien Egoland.

Der er mange bøger om Søren Kierkegaard, alene en snes stykker de seneste fem år. Ulig denne omhandler mange dog Kierkegaaards filosofi sat i sammenhæng med hans liv.

Lettilgængelig introduktion for interesserede i filosofi og specielt i Kierkegaard læst ud fra hans egne forudsætninger.

Lektørudtalelse

Af

Erik Nicolaisen Høy

Politiken

Af

F. J. Billeskov Jansen

d. 8. feb. 1997

Kristeligt dagblad

Af

Rudolph Arendt

1996-12-21

Jyllands-posten

Af

Flemming Chr. Nielsen

1996-11-29

Højskolebladet

Af

Kim Faurschou

Årg. 122, nr. 10 (1997)

Filosofi

Af

Mads Rangvid

2011, nr. 3


Informationer og udgaver

Bog

2011

Bog

1996