Bøger / faglitteratur

Søren Kierkegaard - et autentisk liv : Kierkegaards lange og trange vej mod åndelig afklaring : med et udvalg af tekster


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Introduktion til Søren Kierkegaards (1813-1855) liv, tanker og kristentro, og interwiew med personer, for hvem Kierkegaard har betydet meget.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. okt. 1998

af

af

Mogens Faber

d. 9. okt. 1998

Denne bog er blevet til på opfordring fra kredse, der mener at den aktuelle tilbøjelighed til at sækularisere den store tænker bør have et modspil, som internationalt kan betone Kierkegaards kristelige inderlighed. Bogens bekostelige samtryks-layout er meget spraglet med pyntelige og nu og da relevante farvebilleder og mange særprægede grafiske påfund, der fylder siderne til bristepunktet og giver et uroligt satsbillede. Forfatteren har i en årrække boet i Oregon og blev for nogle år siden vakt ved læsning af Kierkegaard. Her får vi så hans lægmandsudlægning af Kierkegaards liv og værk, som er suppleret med et par ikke alt for væsentlige interviews med diverse Kierkegaard-forskere og med en landmand i Sædding, hvor Kierkegaards far blev født. Endelig består knap halvdelen af bogen af udvalgte afsnit fra Kierkegaards værk. Efterstillet en kronologisk oversigt, der lidt pudsigt lader Kierkegaard dø på Frederiksberg Hospital d. 2. oktober 1855. Frederiks Hospital i Bredgade, om jeg må bede, det nuværende Kunstindustrimuseum! En bog, som rodet og sværmerisk gør et ihærdigt forsøg på at slå missionsk plat på Kierkegaard, fordi den ser bort fra at Kierkegaard med sine stadier og identiteter var en person, der forholdt sig til sin splittelse og de deraf følgende valg. Det er i de problemstilllinger han bliver et geni, hvis tanker rækker ud over samtiden. I formuleringen af åndelige tanker og opgøret med folkekirken og biskop Martensen er han naturligvis en milepæl i dansk kirkehistorie, men næppe i international målestok.


Kierkegaardiana

Bd. 21 (2000)

af

af

Søren Bruun

Bd. 21 (2000)