Gå til indholdSølvmåne


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

590 sider

Udgivet

2021

genre/form

roman,

fantasy,

romanerOriginaludgave

2021


Beskrivelse


Vikingen Ejnar må tage på en lang og farefuld jagt for at tage hævn for sin elskede hustrus død. Fantasyroman om varulvens oprindelse og kroge af menneskets ondskab. For læsere af fantasy og vikingeromaner


Anmeldelser (2)


3. maj. 2021

Vikingen Ejnar må tage på en lang og farefuld jagt for at tage hævn for sin elskede hustrus død. Fantasyroman om varulvens oprindelse og kroge af menneskets ondskab. For læsere af fantasy og vikingeromaner.

Da vikingen Ejnar ser sin elskede hustru blive dræbt af blodtørstige ulve, sværger han, at han vil jagte ulveflokken til verdens ende for at få hævn. Men jagten skal vise sig at være langt mere farefuld end nogen jagt, han tidligere har været på. I jagten opstår en forbandelse i mødet mellem vikingens hævntørst og ulvenes råstyrke. Samtidig fortælles historien om Hedeby, der er et af de tidligste knudepunkter i Danmarkshistorien.

En eventyrlig fantasyroman, der blander vikingesagn og den nordiske mytologi med myten om varulvens oprindelse. Blandingen er godt fundet på, og stemningsmæssigt passer den nordiske mytologi og sagnet om de glubske varulve rigtig godt sammen. Flere historiske begivenheder er flettet fint ind i historien, herunder Hedebys positionering mellem hedenskab og kristendom. Romanen er dog meget lang, og der er mange lange passager med blodige og dramatiske sammenstød mellem både dyr og mennesker. Læsere af genren vil imidlertid være fint underholdt også i disse passager. Sproget er fint tilpasset genren.

Kan sammenlignes med serien "Arnulf


sagaen", fx Kan sammenlignes med serien "Arnulf sagaen", fx Arnulf.

Lektørudtalelse

Af

Karina Høyer

Himmelskibet [online]

Af

Thomas Winther (f. 1976-10-31)

Nr. 62 (2021)


Informationer og udgaver

Bog

2021

Ebog

2021