Gå til indholdSølv, blod og kongemagt : bag om vikingemyten


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

307 sider: ill. i farver

Udgivet

2018

genre/form

bibliografiOriginaludgave

2018


Anmeldelser (6)


20. apr. 2018

Vikingetiden bliver genopdaget i denne grundige gennemgang af en voldsom og voldsomt fascinerende epoke, som rummer meget mere end forestillingen om hornklædte hjelme og brutal fremfærd. Til historisk interesserede.

Vikingetiden er hyldet i både glorificerende forestillinger med blodige beretninger om tapre og rådsnare mænd, der ikke frygter døden, og årtiers misforståelser og banal fiktionalisering. Forfatteren, der er historiker og skribent folder epoken fra ca. 800 - 1050 ud med mange detaljer og træk på nyeste forskning. Illustrationer af artefakter, kort og tegnede tableauer gennem hele bogen.

Man mærker forfatterens baggrund både som fagperson og som skribent. Sproget er blomstrende og engagerende at læse. Forfatteren blander viden, der er bundet tæt op på forskning og kilder, med mere fabulerende og fiktionaliseret stof med antagelsen af, at sådan kunne det have været.

Det vrimler med romaner og fagbøger om vikingetiden fra Røde Orm


Vikinger i krig


Vikingernes liv og færden


Politikens bog om Danmarks vikingetid


og frem. Denne adskiller sig ved at være tættest muligt koblet på kilderne og afstå fra vikingetids-romantik. Vikinger i krig, Vikingernes liv og færden og Politikens bog om Danmarks vikingetid er også generelle og nyere introduktioner og oversigtsværkerDet vrimler med romaner og fagbøger om vikingetiden fra Røde Orm og frem. Denne adskiller sig ved at være tættest muligt koblet på kilderne og afstå fra vikingetids-romantik. , Vikingernes liv og færden og Politikens bog om Danmarks vikingetid er også generelle og nyere introduktioner og oversigtsværkerDet vrimler med romaner og fagbøger om vikingetiden fra Røde Orm og frem. Denne adskiller sig ved at være tættest muligt koblet på kilderne og afstå fra vikingetids-romantik. Vikinger i krig, og Politikens bog om Danmarks vikingetid er også generelle og nyere introduktioner og oversigtsværkerDet vrimler med romaner og fagbøger om vikingetiden fra Røde Orm og frem. Denne adskiller sig ved at være tættest muligt koblet på kilderne og afstå fra vikingetids-romantik. Vikinger i krig, Vikingernes liv og færden og er også generelle og nyere introduktioner og oversigtsværkerDet vrimler med romaner og fagbøger om vikingetiden fra Røde Orm og frem. Denne adskiller sig ved at være tættest muligt koblet på kilderne og afstå fra vikingetids-romantik. Vikinger i krig, Vikingernes liv og færden og Politikens bog om Danmarks vikingetid er også generelle og nyere introduktioner og oversigtsværker.

Lektørudtalelse

Af

Sanne Caft

Kuml

Af

Kasper H. Andersen

2019

Point of view international [online]

Af

Henrik Schilling

2018-05-28

Jyllands-posten

Af

Flemming Østergaard (f. 1948)

d. 4. jul. 2018

Kristeligt dagblad

Af

Kristian Østergaard (f. 1966)

d. 2. aug. 2018

Weekendavisen

Af

Thorkild Kjærgaard

d. 15. jun. 2018


Informationer og udgaver

Bog

2018

Bog

2018

Lydbog (cd-mp3)

2018

Lydbog (net)

2018

Ebog

2018