Gå til indholdBøger / faglitteratur / jubilæumsskrifter

Søens skytsengle : fortællinger fra Danmarks kystradiostationer


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

149 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2013

Genre og formjubilæumsskrifter
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


I anledning af 100 året fra oprettelsen af Danmarks kystradiostationer har Post & Telemuseet indsamlet erindringer fra tidligere og nuværende ansatte omkring deres arbejde


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. jun. 2014

af

af

Lars Ovesen

d. 26. jun. 2014

Egner sig for læseren der er glad for maritime fortællinger, samt låneren der vil læse om et stykke danmarkshistorie, der desværre er under afvikling.

Som titlen antyder, så handler bogen om de danske kystradiostationer, men også om menneskerne samt stemmerne bag disse. Her bliver fortalt historier om hyggelige arbejdspladser, men også om en hektisk hverdag, samt om meget pressede situationer. Personligt er jeg meget imponeret over radioekspedienterne, der alle fortæller åbenhjertigt om en arbejdsplads af den mere specielle karakter. Desuden fortæller de om et arbejde, der er præget af at holde mange bolde i luften. Bogen dækker fortrinsvis over perioden fra 1950 og frem, da der virkelig kom liv i maritim kommunikation. Generelt er bogen meget velskrevet på et let og flydende sprog, "faktabokse" med personalets erindringer medvirker til en levende læseoplevelse. Selve bogen er udgivet i softback kvalitet og indeholder enkelte billeder, både i farve og sort/hvid.

Danmarks kystradiostationer er før blevet beskrevet i dansk litteratur, så for yderligere litteratur om emnet se: De danske kystradiotjenester 1904-2010 fra 2011.

En meget underholdende og informationsrig bog, der byder på timers underholdning. Jeg vil dog anbefale indkøb med forsigtighed, bogens emne taget i betragtning.Informationer og udgaver

2013

Bog

Kirsten Benn Lykkebo

Post & Tele Museum, 1. udgave