Bøger / faglitteratur til børn / opskrifter

Søde sager for små slikmunde


Beskrivelse


Opskrifter på konfekt, der fremstilles af anderledes, økologiske/biodynamiske, ingredienser, bl.a. havre, sesam, nødder, tørret frugt og honning og maltekstrakt i stedet for sukker.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Lis Pedersen

d. 18. dec. 2018

Denne konfektbog adskiller sig på 2 måder fra de få øvrige: Råvarerne er økologiske, og mange ingredienser er anderledes: Maltekstrakt som sødestof f.eks., ofte brug af sesam, nødder, havre,tørret frugt, sukker bruges ikke, men honning, marcipanen er hjemmelavet. Ussing Larsen (Aurions bagebog, 1988) indleder med et afsnit om råvarerne og hvor de forhandles, redskaber der kræves, oghvordan man får det bedste resultat med chokoladeovertræk. Herefter følger opskrifterne fra havrekugler til fine dyr i marcipan. De fleste ting er vist på fine farvefotos, dyrene ses på forsiden ogsom tegninger. Hensigten har været at lave opskrifter, hvor børn kan være med, og det synes at være lykkedes i de fleste tilfælde (dyrene er svære). En anderledes konfektbog, der nok kan bliveefterspørgsel på, også fordi det er økologiske produkter, der bruges.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Jette Beider (skole)

d. 18. dec. 2018

Ikke blot til jul - men året rundt er der fristelser for slikmunde. Forfatteren til denne bog med mange opskrifter på søde sager har tilstræbt, at det skal være opskrifter på 'sund' slik. Deer alle baseret på økologiske og biodynamiske produkter uden brug af farvestoffer eller andre tilsætningsstoffer. Der er også lagt vægt på, at det er let at lave, og at alle tingene selvfølgeligskal smage godt. Der er gode beskrivelser af råvarerne, redskaberne, forskellige teknikker og om opskrifterne i bogens begyndelse. På flotte farvefotografier vises alle fristelserne. Opskrifterneer opdelt i afsnit med slik af tørret frugt, konfekt, marcipanfigurer, bagt slik, kage m.m. I slutningen af bogen er der et godt register. Opskrifterne fortæller tydeligt, hvad der skal bruges,hvordan man kan lave det og ideer til variationer. Der er andre bøger med ideer til slik, og i mange kogebøger er der afsnit med opskrifter på søde søger, men jeg kender ikke andre bøger med såspændende ideer til 'sund'slik. Børn fra ca. 10 år vil med hjælp af voksne kunne arbejde efter bogen, som såvel elever som lærerne i hjemkundskab kan finde mange gode ideer i.


Økologisk jordbrug

Årg. 13, nr. 110 (1993)

af

af

Kirsten Jørgensen

Årg. 13, nr. 110 (1993)


Økonomaen

Årg. 72, nr. 1 (1994)

af

af

Gerda K. Nielsen

Årg. 72, nr. 1 (1994)


Kristeligt dagblad

d. 6. nov. 1993

af

af

Birgitte Sønderborg

d. 6. nov. 1993