Gå til indholdBøger / faglitteratur

Socialismens idé : forsøg på en aktualisering


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

191 sider

Udgivet

2017

Ophav

Axel Honneth(forfatter)

Tom Havemann(oversætter)

Rasmus Willig(tekstbidrag)
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Om hvordan det kan være, at socialismen har mistet sin appel, og om den reformulering der skal til for at forny den til det 21. århundrede


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. apr. 2017

af

af

Erik Nicolaisen Høy

d. 7. apr. 2017

Et forsøg på at genrejse socialistisk teori henvendt til venstrefløjen og politisk interesserede.

Axel Honneth er fra Frankfurterskolen. Bogen bygger på tre forelæsninger fra 2014. Han undersøger de socialistiske tankers opkomst i 1700-tallet hos fx Blanc, Proudhon og Marx for at se fejl og mangler. Også hos senere opfølgere som fx John Dewey. Hovedpointerne er at man ignorerede begrebet social frihed (modsat individuel frihed) og fokuserede for ensidigt på økonomi, overvurderede proletariatet som revolutionært subjekt og havde en mangelfuld historieopfattelse.

Bogen giver et sammenhængende bud på hvad der gik galt for socialistiske tænkere siden pionertiden. Bogen er forståelig for målgruppen, dog med en hel del fodnoter som bryder med flowet i bogen. Den fokuserer udelukkende på de filosofiske og ideologiske sider af socialismen uden at forbinde det med hvordan det udmøntedes i praksis.

Honneth har udgivet 2 bøger på dansk om sin anerkendelsesteori. Hovedværket Kamp om anerkendelseSocialistisk humanisme


Marxismen efter Marx


er udkommet i 6 oplag siden 2006. Af andre bøger om emnet er der fx antologien Socialistisk humanisme, 2014, og Marxismen efter Marx, 2013, som gennemgår marxistiske teoretikerHonneth har udgivet 2 bøger på dansk om sin anerkendelsesteori. Hovedværket Kamp om anerkendelse er udkommet i 6 oplag siden 2006. Af andre bøger om emnet er der fx antologien , 2014, og Marxismen efter Marx, 2013, som gennemgår marxistiske teoretikerHonneth har udgivet 2 bøger på dansk om sin anerkendelsesteori. Hovedværket Kamp om anerkendelse er udkommet i 6 oplag siden 2006. Af andre bøger om emnet er der fx antologien Socialistisk humanisme, 2014, og , 2013, som gennemgår marxistiske teoretiker.


Social kritik

Årg. 29, nr. 151 (2017)

af

af

Morten Thing

Årg. 29, nr. 151 (2017)Informationer og udgaver

2017

Bog

Axel Honneth

Hans Reitzel, 1. udgave

2017

Ebog

Axel Honneth

Nota