Gå til indholdBøger / faglitteratur

Social tænkning : at lære børn og unge med socialkognitive vanskeligheder at agere socialt


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

367 sider: ill. ; 28 cm

Udgivet

2013

Ophav

Signe Lyng(oversætter)

Frovin Redaktion(redaktør)

Anne Frovin(redaktør)
Målgruppe

til voksne

Undervisning

for forældre, for pædagoger


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. maj. 2013

af

af

Alma Lind Jensen

d. 6. maj. 2013

Bogen er for mennesker, der er forældre til eller arbejder professionelt med børn og unge med forskellige adfærdsforstyrrelser og diagnoser som autisme, aspergers, ADHD mm. Det vil sige lærere, pædagoger, psykologer og mange andre. Ligesom den kan bruges til undervisning og opgaveskrivning indenfor relevante voksenuddannelser.

Michelle Garcia Winner er fra Californien og et ikon indenfor emnefeltet social tænkning. Netop mennesker med ovennævnte diagnoser agerer anderledes (uhensigtsmæssigt) socialt med negative konsekvenser for sig selv og omgivelserne. Med denne bog giver forfatteren sin læser en meget større viden om, hvordan man kortlægger et menneskes styrker og svagheder i social tankegang. Den usociale opførsel og sociale læringsvanskeligheder udspringer nemlig af en anderledes måde at tænke på. En række temaer indenfor social tænkning uddybes i bogen, der virkelig har meget nyt at byde på ifølge de 2 danske psykologer, der skriver forord til den danske udgave. Bogen udsender lærebogssignaler i sit grafiske udtryk, 2-spaltet tekst, punktopstillinger, kopiark mv. Den er noget stor og uhandy, mens selve teksten faktisk rækker bredere ud, når man først kommer ned i den.

Emnet er ikke beskrevet i andre bøger.

Så vi har her et banebrydende værk omkring mennesker med ADHD, aspergers syndrom og autisme og deres socialisering. Det bør anskaffes bredt i bibliotekerne og især i byer med uddannelsesinstitutioner for lærere, pædagoger, pædagogmedhjælpere og lignende.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 27. jun. 2013

af

af

Hans Jørgen Kristensen

d. 27. jun. 2013Informationer og udgaver

2013

Bog

Michelle Garcia Winner

Pressto

2019

Ebog

Michelle Garcia Winner

Forlaget Pressto

2013

Ebog

Michelle Garcia Winner

Underskoven

2013

Ebog

Michelle Garcia Winner

Nota