Gå til indholdSneums kalejdoskop : mennesker, steder og musik


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

295 sider: ill. (nogle i farver) ; 32×32 cm

Udgivet

2020

Originaludgave

2019


Beskrivelse


Musikjournalist, redaktør og radiovært m.m. Jan Sneum (f. 1945) fortæller om sit liv med musikken og møder med menneskene bag den fra slutningen af 1960'erne og frem


Anmeldelser (3)


29. nov. 2019

Stort værk i LP-format, hvor Jan Sneum fortæller om sit liv og rockens historie. Forfatterens smukke fotos krydrer bogens layout. For musik- og radiohistorisk interesserede.

Et erindringsværk på 296 sider og et supplerende dobbelt vinylpladealbum samlet i en slipcase. Rummer, ud over en biografisk skildring af hans familie og barndom, erindringer fra et langt liv med musik. Tidligt blev Sneum påvirket af radio og forældrenes kreative evner. Selvom han blev lærer, så begyndte et liv med musikken som markør for frivilligt og professionelt arbejde. Beat, rock og hippietidens toner afstedkom Sneums lyst til at fotografere og skrive. Også punkbølgen i slutningen af halvfjerdserne blev fulgt med interesse. En lang karriere som skribent, fotograf, journalist, radiomand, osv. skildres. Suppleret med over 100 af Sneums egne fotos.

Meget flot værk både i udstyr og hvad angår formidlingen af oplevelser med musikken. Sneums arbejde med musikken er samtidig en skildring af de sidste halvtreds års musik- og kulturhistorie. Som i hans radioprogrammer, er sproget fortællende og humoristisk i sin form. Brugen af anekdoter og citater beriger kildegrundlaget for værket. De mange fotos er af meget høj kvalitet.

Lykkens pamfil


er nok det nærmest sammenlignelige. Det er ikke i lige så høj grad et erindringsværk, men rockens historie fortælles på samme måde gennem personlige oplevelser med musikkenLykkens pamfil er nok det nærmest sammenlignelige. Det er ikke i lige så høj grad et erindringsværk, men rockens historie fortælles på samme måde gennem personlige oplevelser med musikken.

Lektørudtalelse

Af

Martin Minka Jensen

Information

Af

Louise Rosengreen

d. 10. aug. 2020

Jazz special

Af

Jens Jørn Gjedsted

Nr. 170-171 (2020)


Informationer og udgaver

Bog

2020

Bog / Lyd / Musik

2019