Gå til indholdSne


Detaljer

Seneste udgave, bog


Beskrivelse


Apotekeren Jakob Törn skal hjælpe til med at balsamere liget af Sveriges konge, Karl 12., der er blevet dræbt i kamp


Anmeldelser (6)


6. apr. 2018

Apotekeren Jakob Törn skal hjælpe til med at balsamere liget af Sveriges konge, Karl d.12, der er blevet dræbt i kamp. For læsere af historiske romaner.

Apotekeren, Jakob Törn, bliver stukket i armen af sin kone, da han fortæller hende at kongen af Sverige, Karl. d.12, er blevet dræbt. Kongens lig bliver bragt til byen for at blive balsameret, så det kan holde til rejsen mod Stockholm, og Jakob Törn bliver bedt om at hjælpe til med balsameringen af liget. Desuden forbereder byen sig på, at de soldater der har været i krig og blevet besejret vender hjem til Sverige, sårede, sultne og i skidt forfatning. Fortællingen foregår over nogle dage, hvor vi følger hovedpersonen Jakob Törn. Dels i hans sociale liv, hvor han bliver konfronteret med rygter om sit ægteskab, dels i hans opgave med balsameringen og oplevelsen af byen, der langsomt fyldes af soldater og dels i hans liv på vej tilbage til konen, der stak ham ned, da han fortalte at kongen var død.

Bogen er en fin beskrivelse af livet i en lille svensk by i starten af 1700-tallet, hvor hverdagslivet vendes på hovedet af kongens død. Sprogligt er den lidt træg, og kræver derfor koncentreret læsning. Det er ikke en bog man lige kan gå til og fra. Men fin, og hurtigt læst. Forholdsvis anonym forside, der kræver formidling.

Lars Widding har skrevet en firdelt serie om Karl d.12, hvoraf Heltenes tid


er første bogLars Widding har skrevet en firdelt serie om Karl d.12, hvoraf Heltenes tid er første bog.

Lektørudtalelse

Af

Camilla Bøcher Roesen

Politiken

Af

Thomas Bredsdorff

d. 21. apr. 2018

Jyllands-posten

Af

Henriette Bacher Lind

d. 21. jul. 2018

Information

Af

Nanna Goul

d. 20. apr. 2018

Weekendavisen

Af

Klaus Rothstein

d. 9. maj. 2018

Standart

Af

Allan Sortkær

Årg. 32 nr. 4 (2018)


Informationer og udgaver

Bog

2018

Ebog

2018