Gå til indholdBøger / faglitteratur / billedværker

Smykkeskrinet : dansk smykkekunst 1900-2000


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

322 sider: ill. i farver

Udgivet

2017

Ophav

Jens Ingvordsen(forfatter)

Henrik Bjerg(illustrator)

Thomas Kaare Lindblad(illustrator)

m.fl

Genre og formbilledværker, billedværk, udstillingskatalog, katalog (beholdningsbibliografi), bibliografi
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Tager udgangspunkt i den faste udstilling, Smykkeskrinet, i Den Gamle By, en samling på knap 1000 klassiske danske smykker. De forskellige stilperioder for dansk smykkekunst siden år 1900 og frem til år 2000 gennemgås med vægt på materialer, former og inspirationskilder


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. mar. 2017

af

af

Louise Urban Andersen

d. 6. mar. 2017

Dansk smykkekunst fra år 1900-2000. Henvender sig til dem, der har interesse for brugskunst og i særdeleshed dansk smykkehistorie.

Et tysk ægtepar har gennem 40 år opbygget en samling på knap 1000 klassiske danske smykker, som blev solgt til Den Gamle By i 2013. Bogen tager udgangspunkt i denne samling, som i dag danner grundlag for den faste udstilling, Smykkeskrinet. Der er en kort præsentation af det tyske ægtepar, formålet med samlingen og beretningen om, hvordan samlingen kom til Danmark. De forskellige stilperioder for dansk smykkekunst siden år 1900 og frem til år 2000 gennemgås grundigt med vægt på materialer, former og inspirationskilder. Til hver periode er der fotos af smykker fra udstillingen. Til disse fotos hører faktabokse om designer, mærkning og tidsperiode. Samtlige smykker i udstillingen er nævnt i bogen. Der er et afsnit med korte biografier om danske guld- og sølvsmede, og bogen afsluttes med en litteraturliste.

En yderst grundig gennemgang af en samling af smykker, der har stor kulturhistorisk betydning. Vægten er lagt på udvalgte smykker, der definerer tidsperioderne klart.

Danske smykkerbeskriver også dansk smykkekunst, men fokus er på en anden tidsperiode, nemlig fra renæssancen og frem til 1950'erne.


Weekendavisen

d. 28. apr. 2017

af

af

Heidi Laura

d. 28. apr. 2017Informationer og udgaver

2017

Bog

Illustratorer: Henrik Bjerg, Thomas Kaare Lindblad

Den Gamle By,Strandberg Publishing, 1. udgave