Gå til indholdSmukke & lille skat : en familiehistorie om overgreb og tavshed


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

233 sider

Udgivet

2017

Originaludgave

2017


Beskrivelse


Pia vokser op på Nørrebro med sin storebror, lillesøster, mor og stedfar. Stedfaderen er sjov og engageret i børnene, men desværre har han pædofile tilbøjeligheder, hvilket kommer til at påvirke søstrene resten af livet


Anmeldelser (1)


9. nov. 2017

En barsk beretning om en opvækst med svigt og misbrug i en ellers normaltfungerende familie. For læsere af socialrealistisk litteratur.

Pia vokser op i en tilsyneladende normalfungerende familie på Nørrebro. Hendes far og mor bliver skilt og moderens nye kæreste flytter ind. Han er venlig og engageret i børnene og udover Pia og hendes storebror, kommer endnu en søster til. Desværre har stedfaderen pædofile tendenser og da han og moderen går fra hinanden, flytter lillesøster Camilla med ham. Det bliver starten på en lang række overgreb og det er først da Pia kommer i kontakt med en psykolog, tingene kommer frem i lyset.

Bogen er ubehagelig læsning, detaljeret omkring overgrebene og meget livagtigt i sin beskrivelse af personer og omgivelser. Den er meget personlig og alligevel er man ikke i tvivl om at mange læsere vil kunne nikke genkende til en eller flere af episoderne i bogen. Forfatteren viser hvorfor det er så vigtigt at italesætte disse overgreb.

Andre bøger med samme emne er fx den nyredigerede Jeg siger det


Bundfald


og romanen BundfaldAndre bøger med samme emne er fx den nyredigerede Jeg siger det og romanen Andre bøger med samme emne er fx den nyredigerede Jeg siger det og romanen Bundfald.

Lektørudtalelse

Af

Anette Brinkløv Liebmann


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2018

Bog

2017

Ebog

2017