Gå til indholdBøger / faglitteratur / bibliografi

Smuk køkkenhave : inspiration til din haveplan


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

219 sider: ill. i farver

Udgivet

2022

Ophav

Louise Risør (f. 1965)(forfatter, illustrator)

Jacob Fischer (f. 1962-06-29)(forfatter, illustrator)

Søren Vester(forord)

Annemarie Lund(redaktør)
Genre og formbibliografi
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Vidende og inspirerende bog om at give køkkenhaven den fortjente opmærksomhed i udformning og placering. Dedikerede havefolk vil elske at fordybe sig i denne bog om smukke køkkenhaver og dyrkningens æstetik


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. jun. 2022

af

af

Lone Krøgh

d. 24. jun. 2022

Vidende og inspirerende bog om at give køkkenhaven den fortjente opmærksomhed i udformning og placering. Dedikerede havefolk vil elske at fordybe sig i denne bog om smukke køkkenhaver og dyrkningens æstetik.

Forfatterne er landskabsarkitekter og præsenterer i tekst, fotos og haveplaner en række forbilledlige klassiske og nye køkkenhaveanlæg i Danmark og Europa. Grundtankerne fra referencehaverne omsættes til ti konkrete og forskellige indretningsforslag af den samme almindelige parcelhusgrund, hvor havearealet er disponeret med smukke og karakterfulde køkkenhaver i centrum. Det handler om at gå fra græsplæner til grønsager, om struktur og æstetik, om hække som indramning og komposition samt om at hæve køkkenhaven fra gartneri til havekunst. Det er ikke en bog om at dyrke køkkenhaver, men inspiration til linjer, form, farver og skønhed. Det er anden udgave af bogen.

En ualmindelig dejlig og inspirerende havebog, som mange haveejere med interesse for æstetik, rammer og enkelhed vil vide at værdsætte i mange år frem. Tekst og billeder spiller fint sammen og understreger fokusset på velovervejet skønhed i kombination med funktion.

I forhold til udgaven fra 2019 er der ikke sket afgørende ændringer. Udvalget af inspirationshaver er ændret lidt, der er enkelte nye kapitler, ligesom der er flere fotos nu.


Bibliotekernes vurdering

d. 1. mar. 2019

af

af

Lone Krøgh

d. 1. mar. 2019

Vidende og inspirerende bog om at give køkkenhaven opmærksomhed i såvel udformning som placering. Dedikerede havefolk vil elske at fordybe sig i denne bog om smukke køkkenhaver eller dyrkningens æstetik.

Forfatterne er landskabsarkitekter og præsenterer i tekst, fotos og haveplaner en række forbilledlige og ofte klassiske køkkenhaveanlæg i Danmark og Europa. Grundtankerne fra disse referencehaver omsættes til ti konkrete og forskellige indretningsforslag af den samme almindelige parcelhusgrund, hvor havearealet er disponeret med smukke og karakterfulde køkkenhaver i centrum. Det handler om at gå fra græsplæner til grønsager, om struktur og æstetik, om hække som indramning og komposition samt om at hæve køkkenhaven fra gartneri til havekunst. Det er ikke en bog om at dyrke køkkenhaver, men inspiration til struktur og rammer.

Sikke en dejlig bog, som jeg selv vil vende tilbage til igen og igen. Umiddelbart gør den måske ikke det store væsen af sig, men i de rette hænder er den yderst inspirerende i både tekst og billeder. Bogen er på en gang klassisk og moderne, og den kan stå distancen i mange år frem.

Der findes en overflod af bøger om at dyrke køkkenhaver, men ingen som her kun om struktur og rammer. Forslagene til indretning af parcelhushaver spiller op til C.Th. Sørensens klassiske Utypiske haver til et typehus, ligesom man i Haveselskabets blad "Haven" kan finde artikler om køkkenhaveanlæg.


Landskab

Årg. 100, nr. 4 (2019)

af

af

Liv Oustrup

Årg. 100, nr. 4 (2019)


Grønt miljø

2019, nr. 3

af

af

Søren Holgersen

2019, nr. 3Informationer og udgaver

2022

Bog

Louise Risør (f. 1965)

Koustrup, 2. udgave

2019

Bog

Louise Risør (f. 1965)

Koustrup, 1. udgave