Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Smil til kameraet


Beskrivelse


Vampyren Ivy og hendes søster Olivia får travlt, da den berømte tv-reporter Serena Star får færten af, at ikke alt er, som det ser ud på overfladen i Franklin Grove.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. mar. 2010

af

af

Rikke Skuldbøl Jakobsen

d. 23. mar. 2010

Dette er anden del af den nye oversatte serie Min søster, vampyren. Målgruppen er piger fra 9-14 år. Forsidens illustration henvender sig fint til målgruppen og vil uden tvivl sælge bogen.

Vi er tilbage i Franklin Grove, hvor vampyrer lever i skjul blandt "rigtige" mennesker. Ivy, som er vampyr, og hendes søster Olivia, som er den eneste "ikke-vampyr", der kender til byens hemmelighed, får nok at gøre, da en tv-reporter begynder at stille lidt for nærgående spørgsmål. Forfatteren er ikke kendt fra andre dansk oversatte titler. Trods bogens relativt mange sider er den hurtigt og let læst med store og markante typer og en tydelig opsætning. Det er meningen, at der skal udkomme et nyt bind i serien hver anden måned.

Vampyrtemaet er in i øjeblikket. Seriens målgruppe har sikkert allerede kastet sig over Meyers Tusmørke-serien - om ikke andet som film. Serien vil desuden være oplagt for læsere af serier som Mary-Kate and Ashley og Fyre & flammer p.g.a. pige- og ungdomsvinklen.

En let læst triviserie som byder på spænding, humor og masser af følelser. Guf for børnebibliotekets mellemgruppe.